“Vam arribar a un acord molt ràpid perquè totes dues vam posar de la nostra part per tirar endavant la reempresa”

Publicat el 20-06-2018

Empresa: Bodevici Mataró | Reemprenedora: Mònica | Cedent: Maria Siuraneta

Quina activitat realitza Bodevici?

C: Bodevici és una gelateria i iogurteria ecològica. Servim gelats, batuts, sucs, granissats, orxata, iogurt i altres productes ecològics i de proximitat. Ens preocupem per la salut de la gent i per això utilitzem productes naturals i ecològics.

 

Com vau conèixer la cessió de la gelateria?

R: Jo vaig conèixer la Maria a través d’en Jordi, que també és soci de Bodevici, de fet és el propietari de la marca i el proveïdor del producte. Ens vam conèixer al saló BioCultura mentre li preguntava per posar una gelateria en franquícia i justament em va comentar el cas de la Maria que necessitava deixar el negoci perquè no tenia prou temps per dedicars´hi. Ens vam posar en contacte i al dia següent ja ens vam reunir per conèixer-nos.

C: Casualment jo també vaig conèixer en Jordi a BioCultura fa tres anys! Vaig posar la gelateria a Mataró amb el seu ajut i ara com que és el meu principal proveïdor i mantenim una molt bona relació ens va posar en contacte amb la Mònica per tirar endavant el canvi de propietari.

 

Perquè vas decidir Reempendre?

R: Tinc 47 anys i porto un any vivint a Mataró. Ja havia pensat abans en auto ocupar-me però no trobava el negoci adequat. De fet havíem vist una gelateria al Maresme però no em va fer el pes perquè estava tancada i no vaig veure clara la viabilitat. En el meu cas, no és que tingués molt clar Reempendre una gelateria, si no que estava oberta a altres sectors però al final em vaig decidir

 

En el vostre cas, us vau posar d’acord molt ràpid. Com va anar el vostre procés?

R: Jo crec que vam anar tan ràpid perquè totes dues parts estàvem realment interessades en que anés bé. Això va fer que hi hagués bon feeling entre nosaltres i tot el procés va ser molt natural i fluït.

C: La veritat es que des del principi ens vam entendre molt bé i vam arribar a acords que ens beneficiessin a totes dues.

 

Amb la vostra experiència, quin consell donaríeu a un reemprenedor o un cedent?

R: Com a reemprenedora, cal tenir molt clares les nostres capacitats i fins a on podem arribar. Tot i que jo no tenia gaire clar a quin sector em dedicaria, quan vaig trobar aquesta oportunitat, vaig ficar-m’hi al 100% Vaig buscar el finançament necessari i li vaig deixar molt clar a la Maria que volia reempendre el seu negoci i fer-lo créixer.

C: Jo destacaria la necessitat de facilitar les coses al reemprenedor. Ja ho tenen prou complicat per trobar finançament, sobretot si estan a l’atur, com per posar-los-hi més difícil. Facilitar i endreçar els documents i números que necessiti per estudiar-ne la viabilitat.

També és important mantenir totes les possibilitats obertes durant la negociació, al cap i ala fi, tots dos tenim un objectiu comú: que el negoci continuï funcionant. Per tant anem a facilitar les coses. 

 

Com veieu el futur de l’empresa?

R: Segur que anirà molt bé! A mes a mes ara comença la temporada forta del negoci així que tindrem molta feina. En el passat vaig tenir un parell de negocis que no van acabar de funcionar per diferents raons però aquest cop tinc molta confiança i el recolzament d’en Jordi i de la Maria.

“Recomanaria Reempresa perquè sempre pots trobar nínxols de mercat interessants i el vostre recolzament sempre és d’agrair”

Publicat el 14-12-2016

Nom i cognoms del/s reemprenedor/s: Jordi Bosser Vendrell | Descripció de l’activitat objectiu: Distribuïdora de material d’oficina.

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Jo soc llicenciat en turisme. En quant a la meva experiència professional, majoritàriament ha estat com a director comercial en diferents sectors com cadenes d’hotels o agències de viatges.

2. Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

Feia temps que anava mirant els anuncis de Reempresa fins que un dia vaig veure la que a dia d’avui és la meva empresa i em va semblar una empresa consolidada, amb una llarga trajectòria i, en definitiva, una bona oportunitat.

3. Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es basa?

Doncs la veritat és que el sector m’era indiferent, el que buscava era una empresa consolidada i amb una trajectòria llarga. Vaig veure aquesta i em va engrescar.

4. Què t’ha aportat Reempresa en aquest procés de cerca d’empreses?

Reempresa m’ha aportat l’assessorament i acompanyament necessari durant el traspàs.

5. Amb quantes empreses ha tingut contacte?  Fins a quina fase de Reempresa ha arribat? Actualment està en algun procés? Quina és la seva experiència al respecte?

La veritat és que el fet de ser molt exigent a l’hora de triar l’empresa amb la qual iniciar el procés de Reempresa ha fet que la primera amb la que vaig tenir contacte es va convertir en l’última.

6. Quines són les avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprenedre?

Que l’empresa ja estigués introduïda al mercat, consolidada i amb un bon fons de comerç van ser grans avantatges. Pel que fa als inconvenients destacaria la incertesa a l’hora d’iniciar un projecte que no has iniciat tu.  

7. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? És útil per a encarar el procés de compravenda?

Gràcies a la meva experiència laboral prèvia en llocs de treball de direcció no vaig creure convenient fer el curs que proposa Reempresa tot i que crec que és una molt bona eina per aquella gent que no té l’experiència necessària a l’hora de gestionar una empresa.

8. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Com a comentari personal vull fer una petita crítica a Reempresa i és que valoraria molt més el programa si fes un seguiment i un acompanyament després d’haver-se realitzat el traspàs.

9. Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Sí que recomanaria Reempresa perquè sempre pots trobar nínxols de mercat interessants i el vostre recolzament sempre és d’agrair.

“Estarem eternament agraïts a Reempresa. És un programa que dóna l’opció de ser empresari a aquelles persones amb menys capacitat econòmica”

Publicat el 14-12-2016

Nom i cognoms del/s reemprenedor/s i edat: Victoria Nugere, 25 anys. Victor Montoro, 27 anys. | Descripció de l’activitat: Restaurant mexicà situat a Empuriabrava.

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Víctor: Pel que fa a la meva formació acadèmica, vaig fer l’educació secundària obligatòria. Posteriorment vaig començar i acabar primer de batxiller tot i que vaig deixar el segon curs a la meitat.

La meva experiència laboral es resumeix en aproximadament 6 anys com a cambrer de sala en el sector de l’hostaleria. També he treballat de dependent a supermercats i botigues d’alcohol però no és important.

Victòria:  Tinc l’Educació Secundaria obligatòria. Jo, com en Víctor, també he treballat durant més de 5 anys com a cambrera de sala, de fet, ens vam conèixer treballant al mateix negoci. Com ell, també he treballat com a dependenta, en el meu cas al sector de la moda però tampoc ho considero important.

2. Quines són les motivacions que us han impulsat a venir a Reempresa?

Bàsicament la motivació ha estat voler lluitar pel nostre futur a través de la creació del nostre propi negoci i manera de treballar. Ens n’hem cansat de treballar per compte d’altres.  

3. Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es basa?

És veritat que ens veiem capaços de tirar endavant negocis d’altres sectors però la nostra idea era exprimir el nostre punt fort que és la nostra experiència en hostaleria. Alguns dels criteris que vam tenir en compte a l’hora de reemprendre van ser la localització del negoci i la seva grandària entre d’altres.

4. Què us ha aportat Reempresa en aquest procés de cerca d’empreses?

De moment podem dir que quasi tot, vam trobar l’empresa a la vostra plataforma digital i el programa d’acompanyament de Reempresa va acabar de donar-nos l’empenta que necessitàvem. Podríem dir que Reempresa ha estat el pont per arribar on som ara.

5. Amb quantes empreses ha tingut contacte?  Fins a quina fase de Reempresa ha arribat? Actualment està en algun procés? Quina és la seva experiència al respecte?

Des del començament ens vam focalitzar en aquesta per la proximitat i per la zona on està situada l’empresa ja que creiem que és una zona propensa a créixer comercialment ja que som molt a prop de reclams turístics com el túnel del vent o el club de paracaigudisme d’Empuriabrava. És cert que vam contemplar altres opcions per si aquesta no arribava a bon port però finalment hem tingut sort amb la primera que hi hem contactat. A la primera reunió que vam celebrar hi va haver connexió entre les parts i ja es va signar l’acord de confidencialitat, després amb l’ajuda de Reempresa vam elaborar el pla de reempresa per poder demanar el finançament necessari per la operació i actualment ja fa una setmana que vam signar el contracte i que hi estem treballant.  

6. Quines són les avantatges i les dificultats que s’ha trobat en aquest camí per a reemprenedre?

Una de les dificultats principals va ser aconseguir el finançament necessari ja que requereix de temps i molta burocràcia. Altres dificultats que vam tenir van ser el propi canvi, ja que s’havia de renovar el local lleugerament per dins i, a més, llençar productes que ja no eren aptes per al consum. Trobar els proveïdors adequats (els antics propietaris compraven a grans superfícies) i canviar la manera de treballar de l’antic propietari també són dificultats inherents a la reempresa.

Pel que fa a les avantatges, ens vam estalviar de muntar un local nou, ja teníem una petita cartera de clients fidelitzada, la flexibilitat econòmica per part dels cedents i, finalment, vam poder aprofitar gran part del menú que ja hi havia només retocant alguns detalls.

7. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? És útil per a encarar el procés de compravenda?

Ens van informar de la formació per a reemprenedors i ens hagués agradat realitzar-la però ens trobàvem ja immersos en plena Reempresa i, a més, l’idea era obrir el més aviat possible tot i que no dubtem que hagués estat molt útil en el nostre cas tenint en compte que mai hem gestionat cap negoci per nosaltres mateixos.

8. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Doncs per la nostra part, i si això tira endavant que tot fa pensar que sí, estarem eternament agraïts a Reempresa. És un programa que dóna l’opció de ser empresari a aquelles persones amb menys capacitat econòmica. En el nostre cas, un objectiu que veiem a llarg termini l’hem pogut assolir a curt termini gràcies al programa de Reempresa.

9. Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Sí, per suposat, és un projecte molt interessant, com ja he dit abans, per aquelles persones amb menys recursos i, per tant, ho recomanaria sens dubte si cap persona propera a mi volgués tenir el seu propi negoci.

“L’acompanyament i assessorament que ofereix Reempresa ens ha aportat seguretat en tot el procés”

Publicat el 26-08-2016

Cedent (C): Maria Angeles Ávila | Edat: 45 anys | Reemprenedor (R): Juan Antonio Secilla | Edat: 55 anys | Data de formalització de la compravenda: 01/06/2016

1. Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa que ha cedit recentment?

C: L’empresa és del sector de l’hostaleria, un bar restaurant especialitzat en torrades i menús diaris.

2. Per què va decidir posar-la a la venda?

C: Per temes personals, ja portava 13 anys al capdavant del negoci i volia un canvi.

3. Reemprenedor, quina és la teva formació i experiència professional?

R: He estat durant molts anys comercial, fa temps vaig tenir un bar musical propi.

4. Per què vau decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?

C: Era sòcia del gremi d’Hostaleria de la Cecot i sempre m’han ajudat a resoldre qualsevol dubte. Vaig veure que oferien el servei de Reempresa i vaig pensar que era bona idea que m’assessoressin i em dirigissin en el procés.

R: Buscava poder gestionar un negoci d’hostaleria i aquest en concret està al costat de casa i ja coneixia a la Mari Angeles. Va ser ella qui em va informar de Reempresa i em va dir que anés a preguntar per a que m’assessoressin en tot el procés.  

5. Què us ha aportat Reempresa en aquest procés de transmissió? Creieu que és important l’assessorament per part de persones especialitzades en compravenda d’empreses?

R: L’assessorament és molt important. M’ha aportat tranquil·litat i seguretat en tot el procés. Sobretot ajuda vital a l’hora de sol·licitar la capitalització de l’atur.

C: No tenia experiència ni nocions en traspàs de negocis, i hi ha coses que no hi penses, per això és molt important poder comptar amb l’experiència d’experts.

6. Cedent, vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa de la mateixa. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació?

Quan vaig començar el meu projecte propi ho vaig fer amb molta il·lusió i ganes, no veia contres a res, sempre pensava en positiu. Però si hagués tingut un suport com el que t’ofereix Reempresa hagués tingut molt de guanyat a l’hora d’iniciar i consolidar el negoci.  

7. Recomanarieu Reempresa?

R: 100%, sense cap dubte.

C: Absolutament.

“Reempresa ha trobat el perfil ideal per a què el taller familiar, després de tres generacions, segueixi obert”

Publicat el 26-08-2016

Cedent: Roger Clapera | Edat: 40 | Reemprenedor: Adrián Garcia | Edat: 30 | Data de formalització del contracte: 28/07/16

Ens pot explicar breument a què es dedica l’empresa ?

Sr. Clapera: La meva empresa es dedica a la reparació i manteniment de vehicles a motor, des de canvis d’oli a reparacions més integrals. He estat la tercera generació que ho gestionava després del meu pare i el meu avi. 

Quin servei li ha ofert Reempresa? Per què va decidir venir al Centre de Reempresa de Catalunya?

Sr. Clapera: El servei ha estat complet, de principi a final,  des de recollida de dades, entrevista, assessorament i implicacions en el procés de negociació fins la redacció dels contractes per fer efectiva la venda. La veritat és que estic molt content amb tot el desenvolupament del procés. Reempresa ha estat de gran ajuda ja que ens ha aportat una seguretat extra en el moment de decidir que fèiem amb el negoci familiar.

Quin tipus de reemprenedor necessitava la seva empresa? Quin perfil era l’idoni?

Sr. Clapera: Buscava un perfil de reemprenedor amb els coneixements necessaris que es requereixen per dur a terme l’activitat de mecànic, no tenia un perfil concret, però en definitiva l’Adrià era l’adequat.

Com han estat els processos de matching i les negociacions amb els diferents interessats que ha tingut la seva empresa? Han estat difícils les negociacions?

Sr. Clapera:  Han estat bastant clarificadors i molt fàcils, vam entendre’ns molt be amb l’Adrià des del principi, el que va fer molt lleugeres aquestes converses. Al final hem arribat a un preu de transmissió que als dos ens satisfà i estem molt contents.

Quines són les motivacions que l’han impulsat a venir a Reempresa?

Sr. Garcia: Sobretot la possibilitat de reemprendre un negoci en funcionament. Quan em vaig posar en contacte amb Reempresa ja havia mirat quines possibilitats hi havia al mercat i la veritat és que ha estat bastant senzill i, en el meu cas, ràpid per la bona entesa amb el cedent. 

Quin consell donaria a una persona que tingués el desig de convertir-se en empresari? Recomanaria Reempresa?

Sr. Garcia: El consell que donaria a una persona que té el desig de reemprendre, sobretot, és la recerca d’informació, que estigui preparada i que hi tingui molta il·lusió, ja que es tracta d’un canvi important en la seva vida.

Quin toc personal li pretens donar al negoci per fer-lo créixer?

Sr. Garcia:  M’interessa donar-li un toc més de qualitat i acabar de definir processos que en Roger no tenia del tot ben estructurats, ampliar la cartera de proveïdors i en definitiva estructurar una mica més el negoci.  L’objectiu també és obrir noves vies de negoci, portant a terme reparacions de motos i bicicletes.

Quin consell donaries a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de Reempresa?

Sr. Garcia: Sobretot que agafi molta informació sobre els temes fiscals i documentació que necessiti per acabar d’aclarir els processos i justificacions. Molt important que no tingui pressa i que faci les coses amb paciència.

“En el nostre cas, l’assessorament de Reempresa ha implicat convertir en senzill allò que és complicat”

Publicat el 26-08-2016

Nom i cognoms del/s cedent/s: J.A., M.R., C.A. | Edat del cedent: 30, 32 i 33 | Nom de l’empresa: Juguetes Venus | Població: Barcelona | Any de constitució: 2011 | Motiu de la venda: Falta de temps per a la gestió del projecte

1. Com va conèixer Reempresa?

Vàrem conèixer Reempresa a través d’un anunci de TV3. Fins aquell moment, mai ens havíem plantejat vendre l’activitat. En veure l’anunci, la idea de cedir el projecte ens va semblar molt interessant. Això ens va portar a contactar amb Reempresa per rebre informació més detallada sobre el procés de cessió d’una activitat.

2. A què es dedica l’empresa?

Juguetes Venus es dedica a la venda d’articles eròtics a través d’internet.

3. Quin ha estat el motiu de la venda?

El motiu de la venda de l’activitat és la manca de disponibilitat temporal per part dels socis. Tots tres socis treballem en altres projectes i no podem dedicar el temps que caldria a l’explotació de la botiga online. L’activitat té potencial i ens inquietava no tenir el temps suficient per extreure’n el màxim profit del projecte. Finalment, vàrem determinar que la millor opció era cedir el projecte a un equip que veritablement dediqués a l’activitat l’esforç que es mereix.

4. Quin creu que era el perfil idoni per reemprendre la vostra activitat?  

Havíem de trobar un perfil reemprenedor jove, amb iniciativa i motivació, coneixedor de les tendències online, polivalent per abordar els diferents reptes i amb moltes ganes de fer-se camí en el sector de l’activitat. Estem molt contents perquè creiem que hem trobat l’equip reemprenedor perfecte per donar bona continuïtat al projecte. Quan t’has involucrat en un projecte, aquest és un aspecte molt tranquil·litzador en dur a terme la cessió.

5. Com definiria el vostre procés de compravenda? Quines dificultats i facilitats s’ha trobat?  

El procés de venda d’un projecte és complicat. Has de tenir nocions economicofinanceres per valorar correctament el teu negoci, has de fer difusió de la venda del teu projecte al públic objectiu encertat, has de fer una recerca dels perfils més adients per a l’activitat, has de gestionar tot el procés de negociació i has de tenir coneixements fiscals per finalitzar exitosament el procés de compravenda.

És a dir, si és la primera vegada que et planteges vendre una activitat, realitzar aquest procés és tota una aventura!

6. De l’1 al 10, com valoraria la complexitat d’un procés de compravenda? Creu que és important l’assessorament per part de persones especialitzades en compravenda?

Un procés de compravenda pot acabar molt bé o molt malament en funció dels coneixements que tinguis sobre el procés. Per a qualsevol persona que no ho hagi fet mai, valoraríem la complexitat en un 10.

Tant per la part venedora com per la part compradora, és necessari comptar amb el suport d’assessors especialitzats. Qualsevol error pot afectar el procés de compravenda i perjudicar a qualsevol de les dues parts.

Un dels aspectes que més ens va agradar de Reempresa que, a més a més d’assessorar, també fan una tasca de mediació. S’involucren amb el venedor, però també amb el comprador. D’aquesta manera, s’aconsegueix un equilibri entre les dues parts que afavoreix l’entesa en el procés de negociació.

7. Què us ha aportat l’assessorament de Reempresa en el vostre cas?

En el nostre cas, l’assessorament de Reempresa ha implicat convertir en senzill allò que és complicat. Hem viscut el nostre procés de compravenda com un tràmit extremadament fàcil i ràpid. No per la simplicitat o complexitat del procés en si mateix, sinó per l’extraordinari suport que hem rebut a través del nostre assessor de Reempresa.

Per a nosaltres, la compravenda era una experiència completament nova i desconeguda. Amb el suport de Reempresa això no va suposar cap problema. El nostre assessor ens va fer un estudi econòmic del projecte, va fer una recerca d’interessats amb un perfil adient, va planificar trobades perquè coneguéssim els interessats, va donar-nos suport en el procés de negociació i ens va assessorar sobre els temes legals relatius al procés de compravenda (redacció del contracte inclòs). És a dir, per part del nostre assessor de Reempresa, hem rebut un excel·lent servei integral. Estem molt agraïts de la seva feina i la seva implicació en tots els punts del procés.

8. Tenint en compte la seva experiència, què recomanaria a una persona que es planteges la venda de la seva empresa?

Després de viure el procés de venda en primera persona, per a qualsevol persona que es plantegi cedir la seva activitat, recomanaríem en primer lloc sol·licitar informació a Reempresa. Ben segur que els orientarien de la millor manera.

9. Vostè va crear la seva activitat empresarial i sap els esforços que suposa la posada en marxa d’un projecte de negoci. Com valora que ara un emprenedor pugui convertir-se en reemprenedor, estalviant-se així tota la fase de creació? Li hauria agradat disposar d’aquesta oportunitat?

Segur que molts empresaris o emprenedors que han engegat un negoci els hauria agradat disposar d’una oportunitat com aquesta. Qui no se sent temptat d’agafar el relleu empresarial d’una activitat en funcionament i estalviar-se els riscos i el sobreesforç que suposa la posada en marxa d’un negoci?

Nosaltres, però, ho veiem des d’un altre punt de vista. L’equip estem especialitzats en la creació i posada en marxa de projectes empresarials tecnològics. La nostra passió és crear nous models de negoci. La gestió de l’activitat posterior a la posada en marxa, per desgràcia, no és la nostra prioritat motivacional. Per tant, ens il·lusiona saber que hi ha entitats com Reempresa on són capaços de posar en contacte emprenedors amb perfil creador amb emprenedors i empresaris amb perfil de gestió i explotació d’activitats. Això implica una important simbiosi dins el sector emprenedor i empresarial.

10. Recomanaria Reempresa a algun conegut?

L’experiència amb Reempresa ha estat tan satisfactòria que, sense cap mena de dubte, ho recomanaria a qualsevol conegut que es plantegés cedir el seu negoci o es plantegés reemprendre un negoci existent.

“Vaig estar un any buscant feina sense èxit i finalment em vaig decidir a Reemprendre. Crear és molt dur, és més rendible i menys arriscat un negoc…

Publicat el 28-01-2016

Nom i cognoms de la reemprenedora: Laia Serra Grioles | Edat: 36 | Data de la formalització de la compravenda: 02/3/2015 | Activitat actual: Granja lleteria

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Jo soc pastissera. A més tinc un curs per la UOC de gestió i direcció d’empreses. He treballat per a l’hostaleria, en cafeteries.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa:

Es tracta d’una granja lleteria ubicada a Molins de rei.

3. Com ha definit el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es basa?

Vaig estar un any buscant feina sense èxit i finalment em vaig decidir a Reemprendre. Sempre he tingut voluntat de tenir el meu propi negoci.

4. Quant temps varen durar les negociacions?

Varen durar 6 mesos i van ser fàcils.

5. De quina manera ha finançat la Reempresa?

Vaig demanar un ICO.

6. Va demanar-li al cedent de la seva empresa temps per a treballar conjuntament i transmetre així el seu coneixement empresarial?

Si! Tant abans com després de la transmissió li vaig demanar que m’ajudés a entendre el negoci i conèixer la cartera de clients.

7. Què us ha aportat Reempresa en aquest procés de cerca d’empreses?

Reempresa m’ha acompanyat en tot el procés i això també m’ha donat seguretat. Sense aquesta guia tot el procés seria molt més insegur. També he comptat amb la col·laboració del meu gestor.

8. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Crear és molt dur, és més rendible i menys arriscat un negoci engegat. Et dóna més facilitats la reempresa d’empreses al trobar-te un negoci en marxa, però l’has de conèixer bé i sobre tot, mantenir-lo i fer-lo créixer!

9. Quin consell donaria a una persona que estigués en la fase inicial del procés de Reempresa?

Li aconsellaria que s’assessorés bé i que es deixés acompanyar i ajudar per professionals.

“Ha estat una experiència molt bona i continuaré comptant amb Reempresa per ampliar formació i coneixements que em puguin oferir.”

Publicat el 11-01-2016

Nom i cognoms del reemprenedor: Ignasi Grau | Edat: 34 | Data de la formalització de la compravenda: 2/12/2015 | Activitat actual: Serveis web de compra d’activitats d’oci i aventura | Número de treballadors: 1 | Cost de l’operació: 6000€

1. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

L’empresa és un portal web que ofereix un servei de compra d’activitats d’oci i aventura a qualsevol punt de Catalunya.

2. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

El principal motiu va ser un tema d’autoocupació, tenia un desig d’emprendre i ser el meu propi cap molt gran, i a més a més això em podia oferir una font d’ingressos alternativa i sortida laboral en cas de que tot vagi com desitjo.

3. Què us ha aportat Reempresa?

Des de Reempresa ens han ajudat molt. Han estat el nexe entre la cedent i jo mateix alhora de signar el contracte i ens han ofert una seguretat clau per tirar endavant tot el procés.

4. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Sí. Penso que és molt bo que es creïn noves empreses però també és molt bo i encara més important que les que existeixen no desapareixin, ja que totes sumen alhora de crear ocupació i riquesa pel país.

5. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Ha estat una experiència molt bona i continuaré comptant amb Reempresa per ampliar formació i coneixements que em puguin oferir.

6. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Que es deixi assessorar pels gestors de Reempresa i aprofiti tota la informació i formació que li puguin oferir i que tingui alternatives a si la empresa que tenia inicialment pensada per si finalment no pot adquirir-la.

“Personalment, crec que la Reempresa és una fórmula molt bona perquè les empreses de tota la vida segueixin tenint futur”

Publicat el 23-09-2015

“Personalment, crec que la Reempresa és una fórmula molt bona perquè les empreses de tota la vida, com la que vaig reemprendre, segueixin tenint futur i segueixin donant servei.”

– Nom i cognoms del reemprenedor: Xavier Santamaria Llavall
– Edat: 40 anys
– Data de la formalització de la compravenda: Juliol 2015
– Activitat actual: Comerç detallista de diaris i articles de papereria.
– Número de treballadors: 2
– Cost de l’operació: 124.000 €

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Vaig cursar un mòdul professional de grau III en producció àudiovisual. Fins a l’actualitat he exercit com a responsable de planificació i producció de publicitat.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

L’empresa és una llibreria papereria, té l’activitat de venta diària de diaris i revistes, papereria, material d’oficina, objectes de regal i servei de fotocòpies.

3. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

El meu interès en reemprendre ha sigut bàsicament poder fer un canvi de sector, tenir un repte professional i poder guanyar amb qualitat de vida.

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?

L’empresa que vam reemprendre ja ens interessava feia temps, però havíem de buscar l’oportunitat òptima i triar bé el moment del traspàs. A través d’un familiar vam saber que estava a la venta i vam començar el procés. Vam mostrar-hi molt interès, ja que sempre ens havia agradat.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Les negociacions van durar aproximadament uns cinc mesos. Com que coneixiem l’antic propietari, ens vam basar molt amb la confiança, per tant, podem dir que no van ser unes negociacions dures.

6. De quina manera ha finançat la Reempresa?

Per a finançar el projecte de la compra-venta del negoci, hem aportat una part de capital personal i la resta ho vam finançar mitjançant una entitat bancària.

7. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Un dels punts de l’acord que vam arribar, va ser precisament treballar conjuntament un temps. En l’actualitat encara estem treballant conjuntament per acabar de transmetre tot el know-how.

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

Hem fet consultes a un despatx d’auditors per a resoldre alguns dubtes que teníem durant el procés. Com que hi havia coneixença amb l’antic propietari, ens hem basat molt amb la confiança.

9. Què us ha aportat Reempresa?

Reempresa ens ha aportat tota la gestió i assessorament de la compra-venta del negoci.

10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?

A dia d’avui encara no he pogut fer cap formació de reempresa, tot i que hi havia algun curs interessant, però per incompatibilitat d’horaris, no els he pogut seguir, ja que vaig estar treballant a l’antic lloc de treball, fins poc abans de signar el contracte final de la compra-venta.

11. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Personalment, crec que és una fórmula molt bona perquè les empreses de tota la vida, com la que vaig reemprendre, segueixin tenint futur i segueixin donant servei.

12. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

És una experiència molt bona, sempre que es tingui molt clar el que significa ser un reemprenedor. És una experiència gratificant.

13. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Per a la meva experiència, aconsellaria que es deixés assessorar pel personal de Reempresa. Són uns professionals molt bons que saben molt bé tot el què comporta vendre i comprar una empresa, temes legals, jurídics, etc…

“El cedent m’ha ofert un acompanyament que ha permès presentar-me tots i cadascun dels clients de l’empresa i d’altres particularitats del negoci.”

Publicat el 09-07-2015

“El cedent m’ha ofert un acompanyament que ha permès presentar-me tots i cadascun dels clients de l’empresa i d’altres particularitats del negoci.”

Nom i cognoms del reemprenedor: Antonio Garcia Torrero
Edat: 46
Data de formalització de la compravenda: 17 d’abril de 2015
Activitat actual: Distribució de material d’oficina i consumibles informàtics.

Preguntes:

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Sóc enginyer tècnic industrial. Tinc 20 anys d’experiència en informàtica industrial, sempre treballant per compte aliena. També m’he format en l’àmbit de la creació d’empreses i en e-commerce, realitzant formació ocupacional. Tinc coneixements d’informàtica, comptabilitat i ofimàtica.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

Es tracta d’una empresa que realitza distribució de material d’oficina i consumibles informàtics per a empreses a domicili.

3. Quines van ser les motivacions per reemprendre?

El fet de quedar-me a l’atur em va plantejar de seguida decidir-me a emprendre i obrir el meu propi negoci. Després de conèixer Reempresa, em va semblar més raonable reemprendre un negoci que no iniciar-ne un des de zero.

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quan temps va durar la cerca?

Per definir les meves preferències per reemprendre em vaig basar amb la meva formació i experiència. Com que feia poc temps que havia realitzat formació relacionada amb e-commerce em vaig decidir per agafar aquest camí.

Tot i això, vaig fer una cerca activa als anuncis que es cedien dins la meva àrea geogràfica, analitzant-los un a un fins que vaig veure aquest, el qual em va motivar a iniciar un procés per conèixer més detalls.

5. Quan temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Des que hi va haver el primer contacte fins a la signatura del contracte definitiu  de cessió de l’activitat, van passar quasi bé 5 mesos. Van ser necessaris 3 mesos per analitzar la viabilitat de la reempresa i per negociar les condicions amb el cedent, les quals van ser fàcils de dur a terme perquè hi va haver molta afinitat i voluntat d’arribar a un acord favorable per als dos. Un mes i mig abans de la cessió d’activitat, ja ens vam posar d’acord però, vam tenir que esperar un temps més per tal que pogués tramitar  la capitalització de l’atur.

6. De quina manera ha finançat la Reempresa

Mitjançant la capitalització de l’atur i alguns estalvis

7. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Aquest era un aspecte clau en la negociació de la reempresa i un factor crític perquè aquest negoci continués donant rendibilitat. El cedent m’ha ofert un acompanyament que ha permès presentar-me tots i cadascun dels clients de l’empresa i d’altres particularitats del negoci.

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

Durant el procés he rebut el suport de diversos experts, començant per als consultors de Reempresa que m’han guiat en tot moment en el procés de la compravenda i els tècnics d’assessorament de l’Ajuntament de El Vendrell que m’han donat suport en l’elaboració del pla d’empresa i la tramitació de la capitalització de l’atur.

9. Què us ha  aportat Reempresa?

Assessorament i confiança en un procés que, si és la primera vegada que es fa, és totalment desconegut pel reemprenedor.

10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?

He seguit les indicacions de l’assessor de Reempresa en el procés de negociació de cessió i he llegit amb atenció tant la guia del Reemprenedor com la del Cedent que es poden descarregar des de la pàgina web.

11. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Molt positivament.

12. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Tot i que la valoració d’una inversió, com és el cas de l’adquisició d’una empresa, s’ha de fer passat el temps que s’ha considerat necessari per recuperar l’esmentada inversió, crec que per una persona com jo, que estava en situació d’atur, el simple fet de poder treballar cada dia, ja suposa una alegria i una satisfacció.

13. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Que tingui paciència, ganes de treballar i sobretot, moltes ganes d’aprendre de la persona que fins aquell moment ha portat el negoci, ja que no s’ha d’oblidar, haurà dedicat molts esforços en aixecar-lo.

“La nostre experiència a Reempresa ha estat positiva en tots els sentits. Hem pogut aprofitar un fons de comerç i els coneixements del cedent”

Publicat el 19-06-2015

“La nostre experiència a Reempresa ha estat positiva en tots els sentits. Hem pogut aprofitar un fons de comerç i els coneixements del cedent, el que ens ha permès accelerar la viabilitat del projecte i fer un canvi en la nostra trajectòria professional”.

foto

Testimonial del cas d’èxit

Descripció del Reemprenedor i del cas:

 Nom i cognoms del reemprenedor: Rafael Miras Boix, Manuel Perelló Malespín
– Edat: 50 i 49
– Data de la formalització de la compravenda: 31 de març de 2015
 Activitat actual: Bugaderia
 Número de treballadors: 2
– Cost de l’operació: 20.000 €

Preguntes:

1.       Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Tant el meu soci, en Manuel, com jo hem treballat com recepcionistes d’hotel els últims anys, tot i que la trajectòria professional de tots dos ha estat molt diversa.

En Manuel es diplomat en Ciències Empresarials i jo vaig realitzar estudis de Psicologia entre altres. Tots dos parlem diversos idiomes, per la qual cosa diríem que el nostre perfil es clarament enfocat al sector del turisme i al tracte directe amb el públic.

Tot plegat creiem que aquest coneixements i experiència ens seran de força ajuda per el desenvolupament de la nova empresa.

 2.       Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

Es tracta d’una bugaderia domèstica, a més també dirigim els nostres serveis a empreses, principalment petits establiments turístics, com ara hostals i apartaments, per el que podríem dir que som mes aviat una bugaderia semi-industrial.

 3.       Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

Tot i que el tant el meu soci como jo estàvem decidits a emprendre i obrir el nostre propi negoci, i que aquest havia de ser una bugaderia, el cert és que cap dels dos teníem gaire experiència en aquesta mena de negocis, per la qual cosa reemprende i aprofitar la experiència i els coneixements del cedent ens va semblar l’opció mes raonable.

 4.       Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?

Des de feia molt temps, potser anys, el meu soci havia estat interessat en obrir  una bugaderia, fins al punt que em va contagiar el seu interès. Donat que tots dos proveníem del sector turístic i coneixíem la dimensió que el sector estava assolint a Barcelona, ens va semblar que el públic objectiu havia de ser la empresa turística, com finalment ho ha estat.

Des de que vam començar la recerca fins que vam trobar el negoci que encaixava amb les nostres expectatives van transcorre uns sis mesos. Malgrat que sembla un període curt, durant un temps vam creure que no hi havia gaires possibilitats de trobar el que volíem, i vam començar a buscar local per muntar la bugaderia nosaltres mateixos. Durant la recerca del local i en la mateixa zona que havíem escollit per establir-nos vam trobar aquesta bugaderia que encaixava perfectament amb el que buscaven, tant en el que refereix a les seves dimensions com la seva ubicació.

 5.       Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Des de el primer moment en que vam contactar amb el cedent fins que es va signar el contracte de compra-venda van passar gairebé tres mesos. Durant un temps es va trencar les converses i el cedent es va tirar enrere, però en conjunt va haver bon enteniment i es van poder salvar tots el petits obstacles que van anar sortint sense gaires problemes.

 6.       De quina manera ha finançat la Reempresa?

Ens vam finançar només amb recursos propis, en part amb la capitalització de l’atur i en part amb els nostres estalvis.

 7.       Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Si, tot i que no es va establir prèviament cap durada ni en que consistiria aquesta transmissió de coneixement.

 8.       Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

Vam ajudar-nos del seguiment del nostre assessor de Reempresa per la compra-venda i en altre qüestions vam acudir també al experts de Barcelona Activa, a on vaig participar al seu programa Idees Madures.

 9.       Què us ha aportat Reempresa?

Penso que el fet que un expert ens hagi acompanyat durant tot el procés i ens hagi ajudat inclús en la redacció del contracte de compra-venda, ha permès que les negociacions hagin estat mes disteses i fàcils.

 10.   Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?

Vaig realitzar el taller de formació amb Reempresa. Tot i que la informació que vam rebre ens van semblar en principi força general, puc dir que al nostre cas va ser força útil i vam poder aplicar tots els coneixements adquirits en totes les etapes del procés.

 11.   Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

La nostre experiència de Reempresa ha estat positiva en tots els sentits. Tant per possibilitar un canvi en la nostre trajectòria professional, al aprofitar la transmissió de coneixements del cedent, com des de el punt de vista econòmic, gracies a la transmissió d’un fons de comerç que no s’ha de crear partint del no res, com succeeix a la creació d’empreses.

 12.   Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

A nivell personal nomes podem dir que ha estat i es força positiva. Reemprende significa tenir la oportunitat d’assolir els reptes que ens hem proposat, aprofitant alhora uns recursos que d’altra manera s’haurien perdut.

 13.   Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Si estan començant el millor consell es que tinguin paciència, que esperin a trobar el negoci que de veritat encaixi amb les seves expectatives, i sobre tot que tinguin present que el procés pot ser llarg, hi ha dies de tot, i que no es descoratgin.

“Les negociacions varen durar aproximadament 1 mes. Les negociacions varen ser mitjanament adequades gràcies a Reempresa”

Publicat el 28-05-2015

“Les negociacions varen durar aproximadament 1 mes. Les negociacions varen ser mitjanament adequades gràcies a la col·laboració de l’equip de Reempresa que ens va assessorar”

foto-dolç-i-salat

Testimonial del cas d’èxit

Descripció del Reemprenedor  i del cas:

– Nom i cognoms del reemprenedor: Francesc Figuls
– Edat: 28
– Data de la formalització de la compravenda: Març
– Activitat actual:  Cafeteria
– Número de treballadors:1
– Cost de l’operació:

Preguntes:

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Disposo d’un cicle superior de Màrqueting i un Grau de Comerç i Distribució de la UB. Pel que fa a l’experiència professional he estat més de 6 anys treballant en atenció al públic en botiga.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

Cafeteria.

3. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

Tenir la certesa de que la cafeteria ja disposaria d’un cert públic habitual i no començar de zero, amb el risc que suposa començar una cafeteria de nou i aguantar mesos de rodatge.

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?

Principalment en la ubicació, en el recompte de persones i públic objectiu. També es va tenir en compte molts altres factors com la facturació, m2, accessibilitat, lloguer, costos, preu de traspàs, llicencies i els costos d’inversió per l’adaptació del local a les nostres necessitats. El temps de cerca va ser de 8 mesos.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Les negociacions varen durar aproximadament 1 mes. Les negociacions varen ser mitjanament adequades gràcies a la col·laboració de l’equip de Reempresa que ens va assessorar.

6. De quina manera ha finançat la Reempresa?

Fons Propis i familiars.

7. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

S’ha comptat amb l’ajuda d’un gestor, un advocat, amb Barcelona Activa en termes de llicencies i permisos i  amb professors de la universitat especialitzats en localització.

8. Què us ha aportat Reempresa?

El recolzament en les negociacions per tal de guiar-nos a bon port en la venda de l’activitat.

9. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?

No, ja que vaig utilitzar el servei de Barcelona Activa anteriorment.

10. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Si, ja que l’empresa està en funcionament i s’accelera la viabilitat del negoci.

11. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Que es deixi assessorar pel màxim de gestors o entitats possibles.

Negocis a la recerca d’un amo

Publicat el 15-05-2015

Per Ramon Valdivia, tenir un negoci propi era un repte aparcat a l’espera de l’oportunitat perfecta, que no va arribar fins al dia en què va haver d’abandonar el sector de la banca i passar a formar part de les llistes de l’atur. Tenia el temps i els diners, però li faltava la idea.
1430064051_965546_1430064225_noticia_normal

Per Ramon Valdivia, tenir un negoci propi era un repte aparcat a l’espera de l’oportunitat perfecta, que no va arribar fins al dia en què va haver d’abandonar el sector de la banca i passar a formar part de les llistes de l’atur. Tenia el temps i els diners, però li faltava la idea. “Havia de ser una idea d’èxit. La meva experiència financera em deia que partir de zero és bonic, però arriscat. El més fàcil és donar continuïtat a un projecte ja en marxa”, confessa. Així va començar la seva recerca d’una empresa viable amb un nou amo.

Enrique Sanz, en canvi, feia tres anys que intentava trobar un relleu al capdavant de Digital Satélite Center, la companyia de serveis d’integració audiovisual que va fundar a Barcelona i que va dirigir durant més de 15 anys. La data de jubilació s’apropava i malgrat que el seu fill treballava a la firma, “no li agradava la gestió empresarial”, explica Sanz. Ell i Valdivia es buscaven però no es coneixien. Fins que van sentir parlar de Reempresa, un projecte liderat per la patronal Cecot i la Fundació Privada per a la Promoció de l’Autoocupació de Catalunya (cp’Ac), que posa en contacte possibles compradors amb propietaris de petites i mitjanes empreses (pimes) que vulguin traspassar-les.

Des que es va fundar el 2011, Reempresa ha assessorat la cessió de 413 pimes. Gairebé la meitat de les operacions es van realitzar l’any passat i aquest primer trimestre del 2015 ja ha tancat 46 traspassos. “El 89% de les reempreses que hem aconseguit s’han fet entre persones que no es coneixien prèviament, la qual cosa demostra que la iniciativa és útil. S’ha convertit en un mercat concret on poden acudir cedents i emprenedors. Una cosa necessària perquè abans era molt difícil que les dues parts es trobessin”, assegura el director de Reempresa, Albert Colomer. El centre diu que ha contribuït al manteniment d’uns 1.500 llocs de treball.

La idea de Reempresa va sorgir el 2011 en un context de destrucció de pimes: la crisi n’havia fet desaparèixer més de 15.000 en tres anys, segons les dades de Idescat. Si bé la majoria ho feia per motius econòmics, algunes es veien abocades a abaixar la persiana per altres raons. A aquestes últimes es dirigeix la iniciativa, que exigeix a les companyies demostrar que encara són viables per participar en el projecte. Això explica que la majoria de casos que ha atès, el 29%, siguin empresaris que buscaven un successor per poder jubilar-se.

Com Ketty Sellarés, que havia gestionat Miroia, un centre de preparació per a la maternitat a Terrassa, durant els últims 32 anys. Volia descansar i gaudir de la jubilació al 100%. “La vaig gestar, la vaig parir, la vaig fer créixer i necessitava que algú l’adoptés”, explica. Sellarés, de 67 anys, era una llevadora que després es va passar a la psicologia i va fusionar les dues carreres per ajudar les dones dels anys 80 “que volien ser mares modernes però no sabien com”. “Vam tenir tant èxit que hi venia gent de fora de Catalunya. Vam arribar a atendre 72 dones alhora i vam canviar de local per un altre de més gran”, recorda orgullosa.

Però els anys van passar i Sellarés es va veure obligada a postergar la seva jubilació completa dos anys més perquè no trobava relleu en el seu entorn més proper. Els seus dos fills tenien altres plans de vida i els seus empleats no s’atrevien a agafar les regnes del negoci. “L’empresa anava bé, però jo estava cansada i em vaig dir a mi mateixa que si al desembre no trobava ningú, la tancaria”, confessa.

Fins que un dia, veient la televisió, va sentir parlar de Reempresa. “De seguida ens van presentar molta gent. Hi havia unes quatre persones amb més possibilitats, però per a aquest negoci cal saber tant de psicologia com de gestió d’empreses”, comenta. Al final no va ser cap d’elles la que es va quedar amb Miroia, sinó la veïna de la planta inferior, Paola Lazo, directora del centre per a atenció de famílies de nens amb autisme Can Pau.

“Jo buscava un local en Granollers per fer-hi una altra seu de Can Pau. Però quan el fill de la Ketty em va comentar que la seva mare es jubilava, em vaig interessar per Miroia. Obrir un local a Granollers i donar-lo a conèixer m’hauria ocupat molt temps. En canvi, és més fàcil donar continuïtat a un projecte amb trajectòria que iniciar-ne un de nou”, explica Lazo, de 39 anys. Si bé Sellarés va trobar la seva substituta per altres mitjans, va decidir seguir acudint a Reempresa perquè assessorés el traspàs.

“Les pimes necessitaven un mercat com aquest perquè, davant la seva grandària i poca facturació, contractar una consultoria per a aquest servei no surt rendible”, afirma Colomer. Entre altres avantatges, el directiu destaca que els cedents de Reempresa solen concedir facilitats de pagament i que la majoria continua implicat en la companyia durant uns mesos per entrenar el nou propietari.

El centre és una de les quatre entitats triades per la Unió Europea per definir els estàndards de qualitat de les plataformes de transmissió d’empreses en el projecte Engaging Users for Business Transfer (EU4BT).

Font: El Pais

“El millor consell: Deixeu-vos assessorar per l’equip de professionals de Reempresa”

Publicat el 08-04-2015

“El millor consell: Deixeu-vos assessorar per l’equip de professionals de Reempresa”

2014-03-03-13.56.39-300x225

Preguntes:

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Tant en Javier com jo mateix som Professionals en l’àmbit de l’Administració i Direcció d’Empreses, i cadascú de nosaltres acumulem més de 30 anys en la gestió d’Equips Humans i de Departaments Econòmic-Financers de tota classe, havent assolit en el decurs de la nostra vida professional diversos càrrecs executius, portats a terme en diverses Empreses de l’àmbit Nacional e Internacional.

2. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

En un moment donat, i després d’haver estat ambdós acomiadats de les nostres respectives i últimes Empreses, per temes absolutament lligats a la reducció indiscriminada de costos de les Entitats en les que treballàvem, ens vam conèixer per una tercera persona que volia iniciar un nou Projecte Empresarial. Nosaltres ja estàvem dins del programa de Reempresa i, en tant que professionals de la gestió empresarial, vam veure que n’hi havia un nínxol de Mercat en el tema de la Reempreneduria, mitjançant l’adquisició de Negocis en situació de traspàs (mai per temes econòmics: jubilacions, enfermetats, divorcis, etc…), si els dotàvem d’un grau de professionalització que no ténen aquest tipus d’activitats, que solen ser ademés de caire familiar.

3. Quines són les activitats dels negocis que han reemprès?

En aquests moments, a part de fer tasques d’assessorament extern de vàries Empreses, som copropietaris de 3 Tintoreries-Bugaderies a Barcelona, d’una Carnisseria a Sabadell i d’un Forn-Pastisseria a Granollers i seguim cercant oportunitats!

4. Com van definir el tipus d’Empresa a reemprendre? En quins criteris es van basar? Quant temps va durar la cerca?

Tal i com comentàvem en un apartat anterior, vam creure que n’hi havia un nínxol de Mercat si analitzàvem els Negocis en traspàs, i els dotàvem d’una estructura professional a imatge d’una Pime: Gestió centralitzada de compres i de màrqueting, comptabilitat analítica per Centres de Cost, Planificació de creixement  comercial, anàlisi de les partides de costos individualitzada, cerca de sinèrgies entre els diferents Centres de treball, etc… A partir d’aquesta idea inicial, vam desenvolupar un Pla d’Empresa detallat i exhaustiu, en el que hi vam treballar dos mesos, i vam començar a posar-lo en marxa. Els pilars bàsics del nostre Model de Creixement són 3: 1.- Anàlisi de Negocis en traspàs, que no ho estiguin  per motius econòmics, i que tinguin recorregut de creixement; 2.- Constitució de una S.C.P. per cadascun dels Negocis que obrim, ja que cadascun d’ells ha de ser rendible per sí mateix, i 3.- Recerca de professionals del Sector amb una professionalitat contrastada i de més de 45 anys (per afavorir aquest segment  de la població activa que està en aquests moments més detonada), amb possibilitat d’arribar a ser Co-propietaris del Negoci amb el temps. En un termini de 3 mesos a comptar de la finalització d’aquest, i després d’haver estat un mes analitzant diverses oportunitats en traspàs, ja vam començar les negociacions per adquirir el primer dels nostres Negocis, que vam acabar comprant amb data de l’1 de Març del 2.014.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Al ser el primer dels nostres Negocis, les negociacions van ser mer llargues del que ens esperàvem, però no van ser dures. Cadascuna de les parts escombra cap al seu terreny, i de vegades costa trobar punts d’equilibri, però les nostres capacitats de gestió i de negociació fan que sempre trobem aquell punt just i correcte, en el que tots i estem còmodes. La prova de que les nostres gestions es basen en la confiança i les relacions personals, es que seguim mantenint molt bona relació amb tots/es els/les que van ser els/les nostres Cedents.

6. De quina manera han finançat la Reempresa?

Per gestionar correctament la totalitat dels nostres Negocis, vam crear una Societat Limitada (S.L.), de la que en formem part 2 socis capitalistes, i en Javier i jo mateix com a capitalistes i treballadors, a parts iguales. De moment, totes les adquisicions s’han portat a terme amb fons propis, sense finançament extern.

7. Van demanar-li als/les Cedents un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Aquest és un dels nostres pilars de transició. En el decurs dels primers mesos, mantenim els/les nostres Cedents dintre dels ja nostres Negocis, perque ens facin la transició de forma natural: ens transmeten el know-how del seu Negoci, ens posen en contacte amb els seus proveïdors, ens presenten els seus Clients, i ténen temps  “d’acomiadar-se” professionalment de la seva clientela, amb tota normalitat.

8. Han utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquests processos?

En aquests temps d’especialització constant, no n’hi hà ningú que sigui capaç de portar-ho tot ell sol. La nostra experiència ens ha demostrat que, tot i tenir el nivell de coneixements que tenim tant en Javier com jo mateix, has de delegar en professionals especialitzats aquells aspectes que no dominis completament. Així, disposem de col.laboradors externs com un Gabinet d’Advocats, una Gestoria Fiscal i Laboral, i una Empresa de Disseny gràfic.

9. Què us ha aportat Reempresa?

Reempresa ens ha donat l’oportunitat de Renéixer professionalment, i ens ha donat suport constantment des dels nostres inicis. Ha estat i segueix sent una de les nostres Plataformes de Negoci de referència.

10. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Evidentment! Tal i com estan actualment les coses a nivell econòmic i empresarial, està clar que la tendència de futur pesarà cada dia més envers l’auto-ocupació, i Reempresa, alhora que pionera en aquest tema, és una alternativa real i efectiva de fer-ho realitat.

11. Tenen algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Aquests quasi 20 mesos que ja portem en aquesta nova aventura professional, amb més de cinquanta anys que tenim en Javier i jo mateix, i després de veure com està la situació actual del nostre País, han fet que puguem tornar a creure que el futur passa per apostar perquè les relacions personals siguin el motor de la nova economia. Nosaltres diem que estem apostant per “l’Economia Empàtica”, basada en les relacions entre Emprenedors-Empleats, Clients-Emprenedors, Emprenedors-Emprenedors, Emprenedors-Proveïdors, etc…  L’essència del Negoci passa perquè n’hi hagi empatia i bon Feeling entre totes les parts, i sapiguem trobar sempre el punt de connexió perfecte entre les diferents necessitats de cadascuna de les parts, perquè tots ens hi trobem còmodes.

12. Quin consell donarien a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de Reempresa?

El millor consell que els hi podem donar és aquest: Deixeu-vos assessorar, confieu amb l’equip de professionals de Reempresa i dels seus col.laboradors, i valoreu exhaustivament tots i cadascun dels diferents aspectes del Negoci objecte del vostre interès, per no deixar-vos-en cap aspecte fora d’anàlisi. Sapigueu sempre quines són les vostres limitacions, i no vulgueu abraçar més del que realment sigueu capaços de controlar. CREIEU AMB VOSALTRES MATEIXOS I EN LES VOSTRES APTITUDS, I ÀNIMS!!!

“El reemprenedor s’ha de prendre molt en serio el procés i no desanimar-se mai. El propi procés també és un bon aprenentatge”

Publicat el 30-01-2015

“El reemprenedor s’ha de prendre molt en serio el procés i no desanimar-se mai. El propi procés també és un bon aprenentatge.”
Foto-Ramon-Valdivia-300x225

 Nom: Ramon Valdivia

 Perfil: Reemprenedor d’èxit
Edat: 46 anys

 Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Soc enginyer de telecomunicacions i tinc un màster en direcció economicofinancera. He treballat en entitats financeres, avaluant riscos financers, riscos de balanços, riscos de tipus d’interès, avaluant els riscos financers de la pròpia entitat, incloent risc de mercat, risc de tipus d’interés de balanç, risc de liquiditat, risc de contrapartida.

Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

Home Digital Systems es dedica a l’enginyeria de projectes d’integració audiovisual, de domòtica, xarxes de veu i dades, instal·lacions de telecomunicacions (antenes, satèl·lit…), a més de tenir botiga de cara al públic, amb exposició de TVs i sales d’audició per a que els clients puguin provar els aparells abans de la seva compra i instal·lació. Estem ubicats a la Avinguda Roma, 155 de Barcelona.

Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

Després de molts anys treballant com a assalariat volia reorientar la meva carrera professional, plantejant-me un nou repte. Em venia de gust assumir el risc de tenir el meu propi negoci i poder aplicar tota la meva formació i experiència.

Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?

Volia que l’empresa objectiu em permetés dedicar-me a un negoci totalment diferent a la feina en l’entitat financera on treballava. Tenia ganes d’aplicar la meva formació tècnica, de telecomunicacions. La meva cerca va durar aproximadament nou mesos.

Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Les negociacions varen ser ràpides, van durar aproximadament dos mesos, abans de que arribéssim a un preacord amb opció de compra entre el cedent i jo. Va ser tot molt fàcil perquè amb el cedent ens vàrem entendre de seguida i, a més, ens vàrem trobar els dos en un bon moment per a arribar a un acord.

De quina manera ha finançat la Reempresa?

Una part la he finançat al comptat. Per altra banda el cedent havia concedit préstecs a la societat que de moment es quedaran a l’empresa durant un any, abans del seu retorn.

Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Va ser una dels primers temes que vàrem acordar, ja que considerava fonamental que els dos poguéssim col·laborar durant un temps. Vàrem acordar que el cedent estigués un mínim de sis mesos a l’empresa, amb opció a sis més.

Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

A més de l’acompanyament de Reempresa, també vaig comptar amb un assessor personal i amic meu. A més, la gestoria AME (Agència de la Microempresa) em va ajudar en els temes legals. També vaig contractar els serveis d’una empresa per a fer la Due Diligence. La part cedent també va estar acompanyada pels seus assessors.

Què us ha aportat Reempresa?

Reempresa ha creat el mercat necessari per a que pogués trobar la meva empresa. A més ens ha acompanyat en tot el procés, sense Reempresa hagués estat molt més difícil assolir un acord.

Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?

Si, vaig fer ser alumne del Taller Reempresa per a Reemprenedors que es va fer a l’abril de 2014. Em va semblar molt interessant, sobre tot la part pràctica que acompanyava la teoria. Vaig poder utilitzar tota la formació en el meu procés de Reempresa, especialment en la redacció del pla de Reempresa.

Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Si, molt, tot i que abans inclús de viure aquesta experiència ja tenia clar que la reempresa d’empreses és millor opció que la creació, ja que hi ha més possibilitats d’èxit si l’empresa ja està en funcionament. El fet de comprar una empresa que ja funciona t’estalvia totes les preocupacions d’haver-la de crear i posar-la en marxa. La feina d’engegar-la ja està feta. Si a més tens bon olfacte a l’hora de triar l’empresa encara hi ha més possibilitats d’èxit.

Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Estic molt content amb el procés. Ja és el que imaginava, però és una alegria poder-ho fer realitat. Ha estat molt important poder comptar amb el suport de Reempresa per fer-ho més fàcil.

Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Li diria que seleccionés molt bé el sector i que triés algunes empreses que li agradessin. És important que fins que no hagi conegut unes quantes empreses no es decideixi a reemprendre. Tenir distància o poder comparar sempre és important per poder decidir de manera òptima. El reemprenedor s’ha de prendre molt en serio el procés i no desanimar-se mai. El propi procés també és un bon aprenentatge.

Recomanaria el Centre de Reempresa de Catalunya?

Sí, ja que he mirat reemprendre una empresa per altres canals i la resposta de Reempresa ha estat la millor.

“Reempresa em va mostrar quines opcions tenia per poder sortir de la situació d’atur en la que em trobava”

Publicat el 15-12-2014

“Reempresa em va mostrar quines opcions tenia per poder sortir de la situació d’atur en la que em trobava. Em van ajudar a definir el tipus d’empresa que podia reemprende i a tenir el meu propi negoci”

fotocasexit-300x225

Daniela Sosa
39
25/10/2014
Xarcuteria
0

 

Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
Vinc d’una família de comerciants, sempre he treballat de cara el públic en el sector de l’alimentació.

Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
Xarcuteria.

Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?
Em trobava en una situació d’atur de llarga durada i no trobava cap feina fixa.

Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?Bàsicament vaig buscar empreses que s’adaptessin al meu perfil. Sempre havia estat en el sector de l’alimentació i manipulació d’aliments de cara al públic. Per altra banda, la cerca va ser relativament curta, vaig anar a CECOT al mes d’abril i a finals de juny ja em vaig reunir amb el cedent.

Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
Les reunions van ser relativament ràpides, vam iniciar el procés al mes de juny i a l’octubre ja vàrem arribar a un acord. El que va ser més difícil vas ser obtenir finançament bancari.

De quina manera ha finançat la Reempresa?

El 50% amb recursos propis i la resta amb  finançament bancari.

Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
Abans d’iniciar l’activitat li vaig demanar informació al cedent sobre el tipus de clients que tenia el negoci, les seves costums, el gènere que més es venia, tipologia de proveïdors, tipus de pagaments a aquests proveïdors, etc.  El primer dia el cedent va estar al meu costat explicant-me en més profunditat tot el funcionament del negoci, i com que jo havia treballat tota la vida en aquest sector, ja em vaig veure en cor de continuar-ho.

Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
La majoria de tràmits els vàrem realitzar a través de l’Ajuntament de Terrassa, però el contracte de compravenda i de lloguer ens el va fer el gestor del cedent.

Què us ha aportat Reempresa?
Reempresa em va mostrar quines opcions tenia per poder sortir de la situació d’atur en la que em trobava. Em van ajudar a definir el tipus d’empresa que podia reemprende, em van explicar les avantatges de reempendre i per últim em van ajudar a tenir el meu propi negoci.

Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
Vaig anar a les xerrades de Reempresa de Cecot on em van explicar les avantatges i desavantatges de reemprendre, em van donar tota la informació del procediment, tipus d’empreses que podia trobar, on i com buscar les empreses a través del web, etc.

Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
Valoro positivament la reempresa com a alternativa a la creació, ja que és molt més pràctic i t’estalvies despeses extres que comporta la creació d’empreses.

Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
És una experiència positiva. Ara m’aixeco als matins i tinc un lloc on anar a treballar i sé que tindré uns ingressos a final de mes. Gràcies a aquest programa, he conegut una alternativa per ocupar-me i m’han donat les facilitats perquè ho aconseguís. A més, valoro molt positivament la gent que m’ha atès, tant els professionals de Cecot com els de l’Ajuntament de Terrassa.

Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
Li diria que s’animi, que es posi les piles i que ho intenti!  Que es tregui del cap la idea de que no podrà, perquè si ho vol, sí podrà! I també li recomanaria, en especial, que elabori el pla de d’empresa perquè això l’ajudarà molt a poder continuar el negoci.

‘Reemprendre’, l’alternativa a arrancar un negoci de zero

Publicat el 20-11-2014

Son muchas las pequeñas firmas que desaparecen cuando el propietario se jubila, se traslada de ciudad o simplemente tira la toalla. Iniciativas como Reempresa ayudan a encontrar personas que cojan el testigo.
20141114_exp-227x300

Son muchas las pequeñas firmas que desaparecen cuando el propietario se jubila, se traslada de ciudad o simplemente tira la toalla. Iniciativas como Reempresa ayudan a encontrar personas que cojan el testigo.

(Font: Expansión)

“L’aportació més important de Reempresa penso que ha estat la de promoure un entorn neutral on les dues parts hem acceptat el seu arbitratge”

Publicat el 17-11-2014

“L’aportació més important de Reempresa penso que ha estat la de promoure un entorn neutral on les dues parts hem acceptat el seu arbitratge i acompanyament. Això ha facilitat molt la relació”

la-foto

Noms:
Perfils:
Edats:

1. Ens poden explicar la seva formació i experiència professional? 

Joan: enginyer industrial i força experiència en direcció, organització i operacions de compra-venda d’empreses.

Anna: Biblioteconomia i Documentació. Experiència en gestió i organització d’events.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa? 

Comercialització de formatges i embotits artesanals italians.

3. Quines van ser les vostres motivacions per reemprendre? 

Som emprenedors “reincidents”. Ens atrauen els nous reptes si veiem que són interessants i hi podem gaudir.

4. Com vareu definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris us vareu basar? Quant temps va durar la cerca?

El Joan estava buscant més aviat empreses industrials, que és on té més experiència, però aquesta ens va atraure sobretot perquè s’atenia molt a les meves característiques. La cerca va ser molt ràpida ja que de fet no estàvem buscant una empresa com aquesta, com ja acabo de comentar.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Molt curtes, diria que un mes, i van ser senzilles ja que les dues parts ens vam apropar de seguida a un punt on tots ens sentíem còmodes.

6. De quina manera s’ha finançat la Reempresa? 

El primer pagament amb fons propis. Els altres, està encara per decidir.

7. Vareu demanar-li al cedent de l’empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Imprescindible. també hi va haver acord total en aquest punt.

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés? 

Hem contractat una empresa per fer la due dilligence, tot i que la part financera l’ha fet en Joan.

9. Què us ha aportat Reempresa?

L’aportació més important penso que ha estat la de promoure un entorn neutral on les dues parts hem acceptat el seu arbitratge i acompanyament. Això ha facilitat molt la relació.

10. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació? 

N’estic totalment convençuda, a més en Joan  ja no és la primera vegada que ho fa.

11. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència? 

Molt positiva i felicitar l’equip de reempresa per la seva professionalitat.

12. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa? 

Que no tingui por. Si el cap li diu que el risc és assumible, després trobarà ajuda per part de molta gent per tirar endavant.

Una segona oportunitat per a l’empresa

Publicat el 17-11-2014

Empresarios que quieren desprenderse de su negocio encuentran a personas interesadas en mantenerlo vivo y darle un nuevo impulso gracias a la intermediación de Reempresa.
20141028_em2-1

Empresarios que quieren desprenderse de su negocio encuentran a personas interesadas en mantenerlo vivo y darle un nuevo impulso gracias a la intermediación de Reempresa. El modelo ya se ha traducido en más de 300 transacciones desde su puesta en marcha. Tres nuevos propietarios que han evitado una bajada  definitiva de las persianas explican su experiencia.

(Font: El Mundo)

Un nou cas d’èxit a Tarragona

Publicat el 27-08-2014

Un nou cas d’èxit a Tarragona

IMG_0626-300x225

Noms
Perfils
Edats

1. Ens poden explicar la seva formació i experiència professional?
Vicky Latorre: Tinc estudis fotogràfics realitzats a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, soc fotògrafa, educadora  i empresària. Gestiono La caseta de l’arbre, botiga de productes ecològics destinada a nadons.

Josep Andreu: Soc dissenyador gràfic, dissenyador i programador web. Reparo hardware i retoc fotogràfic. Actualment curso el grau multimèdia a la UOC.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
L’activitat de la nostra empresa és el servei fotogràfic en tots els àmbits, des del revelat, reportatges fotogràfics, retocs, impressió de fotografies en diferents suports, venta de material com poden ser càmeres i accessoris, àlbums, marcs…

3. Quines van ser les vostres motivacions per reemprendre?
El fet de poder-nos dedicar a un món que ens agrada i poder treballar junts en un negoci que ens complementa en coneixements.

4. Com vareu definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris us vareu basar? Quant temps va durar la cerca?
Volíem algun tipus de negoci on poguéssim col·laborar i ser productius. La oportunitat es va presentar i no ens ho vam pensar.

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
Varen ser bastant fàcils. La Vicky coneixia a la gerent anterior d’haver treballat feia uns anys per ella i tot va anar bastant rodat. L’entesa per les dues parts va ser satisfactòria. Es va allargar una mica més per tràmits burocràtics que per nosaltres.

6. De quina manera s’ha finançat la Reempresa?
A través d’un préstec.

7. Vareu demanar-li al cedent de l’empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
No calia, ja que la Vicky el coneixia. A més a més vam tenir formació a Barcelona en una altra tenda de la franquícia. Tot i així, ens va fer bona publicitat i el trànsit va ser còmode, a part que hi ha molta clientela que recorda a la meva germana.

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
Una gestoria per part de la cedent que ens ha facilitat tota la documentació. Per part nostra, un  familiar que era director de banc que ens ha assessorat en tot moment.

9. Què us ha aportat Reempresa?
Reempresa ens ha aportat tranquil·litat, gràcies a la seva forma de treballar a través de valors com la transparència i la formalitat, a més de la professionalitat amb la que han tractat amb nosaltres i la cedent.

10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
Sí. La veritat, es que no ens esperàvem un servei tan complet. En un primer moment pensàvem que només era un portal de compravenda d’empreses, però ens ha sorprès ja que ens han ajudat en tot moment en tos els àmbits possibles: negociació, tràmits administratius, redacció i elaboració del pla d’empresa entre d’altres.

11. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
Ens sembla una eina indispensable, la qual si haguéssim conegut abans hauríem utilitzat, fins i tot, anys enrere, gràcies al servei que ofereixen perquè d’aquesta manera ens han filtrat les empreses al nostre gust, i de les quals vam tenir contactes, van ser totalment transparents . És una alternativa a tenir en compte a la creació d’empreses, ja que evita el seu tancament i alhora genera ocupació per aquelles persones emprenedores.

12. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
Ha estat molt positiva, tot ha sigut bastant fàcil i ara el que queda és la resta d’experiència fent rutllar el negoci.

13. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
Doncs que no tingui por, que valori les diferents alternatives i si confia en ell i en el projecte que el tiri endavant.

Es traspassa experiència – Valor Afegit 30/04/2014 – TV3

Publicat el 07-05-2014

En la indústria o comerç, el traspàs de l’activitat econòmica és habitual. Però aquest trasàs suposa també tota una transferència de coneixement, d’experiència necessària per poder innovar i millorar en la nova etapa que es comença.
tv3-300x187

En la indústria o comerç, el traspàs de l’activitat econòmica és habitual. Però aquest trasàs suposa també tota una transferència de coneixement, d’experiència necessària per poder innovar i millorar en la nova etapa que es comença.

 

Dimarts, 6 de maig de 2014 | tv3.cat | Ampliar notícia

Vender para continuar

Publicat el 05-05-2014

Eduard Oltra compra Expocom, empresa de comunicaciones y seguridad creada en 1980, a su fundador Rafael Arquimbau. Expocom factura 1,5 millones y el nuevo propietario se ha propuesto duplicar ventas en dos años.
reempresa02-300x186

Eduard Oltra compra Expocom, empresa de comunicaciones y seguridad creada en 1980, a su fundador Rafael Arquimbau. Expocom factura 1,5 millones y el nuevo propietario se ha propuesto duplicar ventas en dos años.

Rafael Arquimbau creó Expocom en 1980 y la empresa continúa en el negocio de las telecomunicaciones, especializada en crear redes de comunicaciones móviles y de seguridad para empresas privadas y organizaciones públicas. Pero Arquimbau tiene 67 años y, sin relevo generacional familiar, decidió buscar un emprendedor joven que quisiera asegurar la continuidad del negocio y de sus 14 empleados.Y lo encontró, a través del programa ReEmpresa de la patronal Cecot, en Eduard Oltra, ingeniero de 37 años que venía del mundo de las multinacionales y tenía ganas de liderar un proyecto propio. “Nos conocimos en septiembre, empezamos a hablar… y firmamos a finales de febrero”, explican Arquimbau y Oltra. La venta de la compañía se culminará en un plazo de dos años, y el importe no ha sido desvelado. La operación ha sido intermediada por el bufete Diagonal Corporate Finance.

Expocom monta redes de comunicaciones, de videovigilancia, o control de acceso; entre sus clientes figuran policías locales, bomberos, centros comerciales (Ikea, Gran Via 2, L’Illa, Maquinista, Triangle…), el Circuit de Catalunya, el Funicular de Montserrat, Aena, el Museu de la Ciència de Barcelona, empresas como Kao Chemicals, Tercat Hutchinson, Clariant… Realiza instalación y mantenimiento de equipos en taller de reparación propio.

“Empezamos en 1980 con aparatos analógicos de primera generación, ahora parece la edad de piedra de las telecomunicaciones”, explica Arquimbau. La empresa ha evolucionado hacia el mundo digital; ha sufrido la crisis en las ventas, pero sus responsables aseguran que está saneada y factura alrededor de 1,5 millones de euros, con clientes en toda España. El nuevo propietario se ha propuesto duplicar esta cifra en el plazo de dos años. “Se necesitan muchas ganas, y yo ya no las tengo”, dice Arquimbau. “Hay nuevas tecnologías que están emergiendo, hay que desarrollar nuevos productos, y eso es para una persona joven”.

Eduard Oltra, ingeniero técnico de telecomunicaciones, máster en gestión de Tic por la Ramon Llull y MBA de Esade, ha trabajado en Abertis Telecom y Agfa Healthcare (de digitalización e imagen médica). Se dirigió a ReEmpresa el pasado verano, y ha contado para la operación con el apoyo de un socio financiero particular.

El acuerdo establece que Rafael Arquimbau permanecerá un año en la empresa, como asesor estratégico, “para realizar el traspaso de conocimiento de más de treinta años”. Eduard Oltra asegura que el suyo será un proyecto continuista, con el compromiso de mantener la plantilla. Arquimbau reconoce que “después de tantos años, es difícil dar este paso. Pero hay que dar paso a ideas nuevas, a una formación más actualizada”.

Diumenge, 4 de maig de 2014 | La Vanguardia

FORMATGES MOLINS s’ha reemprès amb èxit!

Publicat el 22-04-2014

“Reempresa m’ha aportat acompanyament, ajuda i recolzament, tant el moment de poder identificar aquesta oportunitat, com les posteriors negociacions i redacció de la documentació en tot el procés”
Dibujo-300x266

“Reempresa m’ha aportat acompanyament, ajuda i recolzament, tant el moment de poder identificar aquesta oportunitat, com les posteriors negociacions i redacció de la documentació en tot el procés”

Nom: Marta Llacer Saura
Perfil: Reemprenedora d’èxit
Edat: 57 anys

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
He estat comptable/administrativa en empreses de la publicitat i construcció.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
La Formatgeria es dedica al comerç de productes alimentaris especialitzat en tota classe de formatges.

3. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?
Reempresa m’aportava seguretat davant la incertesa d’emprendre, tenia por a emprendre de zero.

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?
Ha durat 6 mesos i buscava un negoci no gaire gran i sobretot on pogués comptar amb l’ajuda i acompanyament del cedent

5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
2 mesos, han estat relativament fàcils, ens hem entès i arribat a un acord ràpidament

6. De quina manera ha finançat la Reempresa?
El 100% de la operació ha estat finançat amb recursos propis.

7. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
Un gestor, que ens ha acompanyat també en la revisió del contracte de Reempresa, proposta de contracte d’arrendament i em guiarà i donarà suport una vegada sigui empresària.

8. Què us ha aportat Reempresa?
Reempresa m’ha aportat acompanyament, ajuda i recolzament, tant el moment de poder identificar aquesta oportunitat com les posteriors negociacions i redacció de la documentació en tot el procés; que en el nostre cas va ser, acord de confidencialitat, contracte d’arres i contracte de compravenda del negoci.

9. Després de la seva experiència, valora positivament la Reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
Molt.

10. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
Aconsellaria que aprofitessin el coneixement, experiència i acompanyament que li pugui oferir el cedent de l’empresa que intentin reemprendre.

IBOR un cas d’èxit de Reempresa als Matins de TV3 amb Helena García Melero

Publicat el 07-02-2014

El programa Els Matins de TV3 va convidar-nos a explicar què és la Reempresa mitjançant el testimoni de dues persones (un cedent i un reemprenedor) que han suposat un cas d’èxit per al model de la reempresa.
imatge_elsmatins_reempresa

El programa Els Matins de TV3 va convidar-nos a explicar què és la Reempresa mitjançant el testimoni de dues persones (un cedent i un reemprenedor) que han suposat un cas d’èxit per al model de la reempresa.

Miquel Puig és un exempresari que va traspassar la seva empresa de llevataps a Antoni Fornés, gràcies a la mediació de Reempresa. Hem parlat amb aquests dos empresaris i amb Albert Colomer, director del Centre de Reempresa de Catalunya, i ens han explicat que en aquestes compravendes el factor emocional sempre és molt important.

Superar la jubilació

Publicat el 30-12-2013

” Amb el relleu, l’empresa ha ampliat mercats i ha assegurat la seva continuïtat”

reempresa01

” Amb el relleu, l’empresa ha ampliat mercats i ha assegurat la seva continuïtat”

Accedir a l’article complet

Cessió per èxit excessiu

Publicat el 30-12-2013

“Mitjançant la mediació de Reempresa es va agilitzar tota la gestió dels tràmits”

reempresa02

“Mitjançant la mediació de Reempresa es va agilitzar tota la gestió dels tràmits”

Accedir a l’article complet

MOVIFER, una reempresa d’èxit!

Publicat el 29-11-2013

“Reempresa ha estat clau per evitar que l’empresa que avui tenim no hagi desaparegut”
cas-dc3a8xit_bet-hereu-1

“Reempresa ha estat clau per evitar que l’empresa que avui tenim no hagi desaparegut”

Nom: Elisabet Hereu Vilà
Perfil: Reemprenedora d’èxit
Edat: 39

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
Soc llicenciada en Ciències Químiques. He treballat en 2 empreses, Frit Ravich, indústria alimentària que elabora patates fregides i fruits secs i Maquinària Canigó, fabricant de maquinària per la indústria de la pedra.

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
Actualment fabriquem mobiliari metàl·lic i components de maquines per la indústria alimentària

3. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?
Treballava en l’empresa familiar i estàvem passant problemes degut a la baixada de feina deguda a la crisi del últims anys. Tenia ganes de canviar d’aires, però tenia clar que volia tenir la meva pròpia empresa.

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?
Estàvem buscant 2 tipus de negoci, en primer lloc pensàvem en agafar alguna franquícia però no teníem clar el sector, miràvem diferents coses. Llavors vaig conèixer la web de Reempresa i allà vaig trobar una empresa que ens encaixava molt.

5. Quant temps van durar les negociacions? Fan ser dures o fàcils?
Des de la primera reunió fins a la signatura van passar 10 mesos. Es va fer molt llarg …

6. De quina manera ha finançat la Reempresa?
Varem aconseguir un ICO i la resta ens han ajudat els pares.

7. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
Si, continuem treballant junts

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
Si, hem treballat juntament amb un gestor que ens ha ajudat a estudiar la part comptable i fiscal de l’empresa.

9. Què us ha aportat Reempresa?
Em va servir per conèixer el que és ara la meva empresa.

10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
Si vaig seguir la formació, és una bona pauta, però a l’hora de la veritat necessites ajuda externa, no n’hi ha prou amb la formació. Les empreses són tant diferents que és molt complicat fer una formació igual per tothom.

11. Després de la seva experiència, valora positivament la Reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
Si, ho trobo molt positiu, en el nostre cas, l’empresa que tenim hauria desaparegut.

12. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de Reempresa?
Li diria que ha d’estar segur que vol seguir aquest camí, que no és fàcil, que necessitarà molt de temps i paciència. Però que si realment ho vol, quan ho has aconseguit val molt la pena.

El servei de Reempresa de la Cecot dóna continuïtat a 125 empreses a punt de tancar

Publicat el 03-10-2013

Entre les empreses traspassades hi ha Ibor, de Cerdanyola, que ara és a mans d’un empresari del mateix municipi que buscava reorientar el seu negoci de distribució de premsa diària. Antoni Fornés n’és el responsable.

Entre les empreses traspassades hi ha Ibor, de Cerdanyola, que ara és a mans d’un empresari del mateix municipi que buscava reorientar el seu negoci de distribució de premsa diària. Antoni Fornés n’és el responsable.

 

L’Antoni Fornés és un empresari de Cerdanyola que es dedicava a la distribució de premsa diària a tot el Vallès. La disminució de l’activitat ia la voluntat de reorientar el negoci el van dur a trucar la porta de la CECOT.Buscava una empresa del mateix municipi que es traspassés per jubiliació dels propietaris. Va establir contacte amb IBOR, dedicada a la fabricació de llevataps i elements relacionats amb el vi. De seguida es va entendre amb el matrimoni que en tenia la propietat i des del juny combina aquesta activitat amb la distribució de diaris a la comarca.

Fornés explica que “vinc del món de la producció industrial. Nosaltres fabricàvem fornitures i teníem una empresa gran i ara volia alguna cosaque tingués una part productiva, una part de disseny i que exportés. I sobretot que no hi hagués socis, que els soci fos una persona gran i que el motiu de la cessió fos la jubilació.”

IBOR te patentat el Puigpull, un model de llevataps únic que assegura l’extracció del tap de suro sense que es trenqui gràcies a la seva acció completament vertical. L’ensamblatge de les peces es fa al taller d’Antoni Fornés d’aquí es distribueix als seus clients d’arreu del món, bàsicament bodegues i grups de restauració. Ara aquest empresari està treballant en la millora del producte.El servei de Reempresa el va crear la Cecot per donar contonuitat a negocis viables condemnats a desapareixer per jubilació dels seus propietaris o per la impossibilitat d’afrontar grans inversions. La patronal busca emprenedors interessats en desenvolupar una activitat empresarial sense haver de començar de zero i buscar clients nous.

Pel president de la Cecot, Antoni Abad, “hi ha moltes persones a l’atur que veuen en reempresa una manera de torna a estar actius i guanyar-se la vida d’una manera diferent. I a més no només analitzen l’empresa que estan intentant comprar sinó que a més ho volen fer millors.”

Des que es va posar en marxa el servei de Reempresa, s’han traspassat amb èxit 125 empreses, la majoria restaurants però també tallers industrials.

Notícia a La Xarxa: Des de discoteques a forns de pa acollits al Reempresa

Publicat el 16-09-2013

Entre els altres negocis que s’han traspassat amb èxit en aquest any i mig de funcionament del pla Reempresa’t, hi han hagut des de discoteques a forns de pa de poble. El servei de Reempresa s’ofereix ja en 30 municipis de catalunya a través dels seus serveis de suport empresarial.

2013-09-16_laxarxa_reportatge_2

Una segona oportunitat per als negocis

Publicat el 30-08-2013

La Fusteria Pla és un dels exemples d’èxit del projecte que Reempresa té a Girona.

Des del març en Dani i la Gemma són propietaris d’un negoci per primera vegada a la seva vida.

20130713_diari-de-girona

La Fusteria Pla és un dels exemples d’èxit del projecte que Reempresa té a Girona.

Des del març en Dani i la Gemma són propietaris d’un negoci per primera vegada a la seva vida.

Traspàs de negocis d’èxit

Publicat el 27-08-2013

Després de treballar durant més d’una dècada com a directora financera d’una empresa, Àgata Palau es va quedar en atur.
reempresa

Després de treballar durant més d’una dècada com a directora financera d’una empresa, Àgata Palau es va quedar en atur. I, igual que una gran part de persones que es troben en la seva mateixa situació, es va plantejar emprendre el seu propi projecte empresarial i autoocupar-se. “Vaig decidir assistir al saló d’emprenedoria BizBarcelona per veure quins podien ser les meves opcions i, allí, vaig conèixer el programa Reempresa i em va semblar molt interessant la seva proposta de rellançar un negoci que ja funcionava”, explica Palau.

Relleu empresarial, reemprenent el negoci

Publicat el 28-06-2013

El traspàs d’empreses entre propietaris és una manera de mantenir viu el negoci i donar l’oportunitat a una altra persona de sortir de l’atur.

vc3addeo-la-2_tinc-una-idea_reempresa-2013

En Josep Petit, que va participar amb ‘Reempresa’ per traspassar el seu negoci, ens explica la seva experiència: “Jo m’he jubilat i la por que tenia era que perdre els clients que tenia des de fa trenta anys. Jo el que volia era no deixar abandonats els clients que fins ara em compraven a mi. Jo patia molt. En aquest cas, volia que continuessin amb el negoci, i com és un bon negoci volia que el continuessin”.

A l’altra banda tenim els dos germans Cadenas que van agafar el relleu. Alberto Cadenas comenta que “Nosotros ya desde el día uno empezamos a tener clientes y empezamos a facturar y a servir. Esto te da un poquito más de confianza que si tienes que ir a un sitio no te conocen y sobre todo con el tema de la crisis pues las puertas están un poco más cerradas”.

Avui a les 20.30 h no us perdeu el programa TINC UNA IDEA de TV2 “Relleu empresarial, reemprenent el negoci”

Publicat el 13-06-2013

Relleu empresarial, reemprenent el negoci
tincunaidea

TINC UNA IDEA – RTVE.ES 13.06.2013

Relleu empresarial, reemprenent el negoci

El traspàs d’empreses entre propietaris és una manera de mantenir viu el negoci i donar l’oportunitat a una altra persona de sortir de l’atur. Per tal de donar impuls al teixit empresarial català i mantenir en vida empreses que funcionen, la Cecot ofereix el programa ‘Reempresa’. Es tracta d’una iniciativa que facilita el traspàs entre propietaris que volen cedir el testimoni de la seva empresa i emprenedors que els volen agafar el relleu i donar-li continuïtat al projecte.

En Josep Petit, que va participar amb ‘Reempresa’ per traspassar el seu negoci, ens explica la seva experiència: “Jo m’he jubilat i la por que tenia era que perdre els clients que tenia des de fa trenta anys. Jo el que volia era no deixar abandonats els clients que fins ara em compraven a mi. Jo patia molt. En aquest cas, volia que continuessin amb el negoci, i com és un bon negoci volia que el continuessin”.

A l’altra banda tenim els dos germans Cadenas que van agafar el relleu. Alberto Cadenas comenta que “Nosotros ya desde el día uno empezamos a tener clientes y empezamos a facturar y a servir. Esto te da un poquito más de confianza que si tienes que ir a un sitio no te conocen y sobre todo con el tema de la crisis pues las puertas están un poco más cerradas”.

JA POTS VEURE AQUÍ UN VIDEO RESUM DEL PROGRAMA D’AVUI A LES 20.30 H PER TV2

Pasando el testigo | euronews, business planet

Publicat el 17-05-2013

Hola, os dejamos un reportaje de Business Planet sobre Reempresa. Por jubilación, enfermedad o reconversión cada año hay 450.000 traspasos de empresas en Europa.

[VIDEO]

Hola, os dejamos un reportaje de Business Planet sobre Reempresa. Por jubilación, enfermedad o reconversión cada año hay 450.000 traspasos de empresas en Europa. Operaciones que a veces son delicadas debido a la falta de información o a la ausencia de estructuras para ayudar a los emprendedores. Aquí en Barcelona existe una plataforma especializada que permite a decenas de emprendedores salir adelante con éxito, aunque a veces sea difícil.

Jordi, asociado con su hermano Carles, se hizo cargo de una empresa de limpieza de grafitis y de instalación de películas para que no entre la luz ultravioleta e infrarroja en las ventanas. La empresa era de Xavier, que a los 66 años decidió retirarse. Lo único que hizo Xavier, simplemente, fue vender: “Yo tenía la obligación de trabajar un año como asesor de la empresa para cualquier problema que pudiera surgir ofrecer mi experiencia y luego llegamos al acuerdo de que durante tres años tendría un porcentaje sobre las ventas de la empresa”.

La Botigueta de l’Amor, nova reempresa a Girona!

Publicat el 25-04-2013

“Reempresa m’ha aportat la possibilitat de reincorporar-me en el món laboral i l’ajuda necessària per tenir un negoci propi sense necessitat de crear-lo des de zero.”

“Reempresa m’ha aportat la possibilitat de reincorporar-me en el món laboral i l’ajuda necessària per tenir un negoci propi sense necessitat de crear-lo des de zero.”

labotigueta

Nom i cognoms del reemprenedor:
Edat:
Data de la formalització de la compravenda:
Activitat actual:
Nombre de treballadors:
Cost de l’operació: 

Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
Vaig estudiar BUP i posteriorment vaig fer un mòdul de Grau superior d’Esports. La meva experiència professional és d’empleat a una empresa especialitzada en el disseny, producció i distribució de bombes i sistemes de gestió de l’aigua, durant 15 anys.

Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
Actualment gestiono “La Botigueta de l’Amor”, una sexshop on venem diferents productes eròtics, organitzem comiats de solters i taper sex.

Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?
L’atur i les ganes d’emprendre són les principals causes que em van fer decidir per  l’opció de reemprendre. En la situació actual de crisi vaig veure que tenia molt poques opcions de trobar feina i menys trobar-ne una que m’agradés o que em motivés. El fet de tenir la meva empresa i aconseguir que sigui viable és per mi prou motivador.

Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar?
Quan busques feina estàs obert a tot i unes de les opcions que valorava era la de reemprendre. Vaig trobar per Internet la pàgina web de www.reempresa.org i vaig començar a mirar empreses  que podrien ser viables. Quan vaig trobar una empresa que em va interessar vaig contactar  amb Reempresa a Girona; allà em van informar que feien un curs per reemprenedors, el vaig fer i amb va ajudar entendre el món empresarial i encarar amb garanties el procés de compravenda. Em vaig decidir per la Botigueta de l’amor per les possibilitats que tenia l’empresa. El que em va ajudar moltíssim va ser el recolzament de Reempresa, tant el procés de negociació en el que et veus una mica perdut, com el procés de començar el negoci, i també el dia a dia.

Quant temps van durar les negociacions? Fan ser dures o fàcils?
Les negociacions pròpiament van durar entre dos i tres mesos.  Un cop arribat a un acord amb el cedent sempre et queda el dubte de si has fet una bona o mala compra. Suposo que l’èxit o el fracàs del negoci farà posar la nota final de si van ser dures o fàcils. L’ajuda de Reempresa marcant el timming del procés és una bona guia per facilitar el procés de negociacions, sobretot pels inexperts com jo. En situacions complexes com aquestes sempre estàs més còmode si saps que tens un mediador que ajuda en el procés.

De quina manera ha finançat la Reempresa?
Estava a l’atur i vaig aprofitar la capitalització de l’atur; també hi vaig invertir recursos propis.

Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
Si, em va ajudar a fer els primers passos. Abans d’agafar el negoci vaig tenir varies reunions on el cedent em va explicar els seus coneixements del negoci. I després quan he tingut algun dubte m’ha ajudat a resoldre’l.

 Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
No, tota l’ajuda que he fet servir ha estat la que m’ha proporcionat el Centre de Reempresa. La veritat no sé si ho he fet bé però he confiat en la seva ajuda.

Què us ha aportat Reempresa?
La possibilitat de reincorporar-me en el món laboral i l’ajuda necessària per tenir un negoci propi sense necessitat de crear-lo des de zero.

Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
Si, vaig fer el curs d’emprenedoria de 40 hores i em va servir per fer una mirada ràpida sobre  el món empresarial abans  de començar el negoci.

Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
És una opció positiva perquè fa que un negoci segueixi, que doni opció de incorporar gent en el món laboral i tenir la teva pròpia empresa sense necessitat de crear-la. El negoci ja està en funcionament per tant no hi ha un temps improductiu.

Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
La meva empresa tot just està en els seus inicis per tant és molt d’hora dir si és o serà viable, espero que si! Però el que si que puc dir, és que el recolzament de Reempresa m’ajuda a avançar per fer el meu camí empresarial. Et sents acompanyat en el procés.

Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
Si té clar que vol tenir el seu propi negoci, aquesta és una bona opció. Et sents recolzat tant per la Alexandra, com per la Sandra, les dues consultores de Girona, i també per la gent que treballa a Reempresa. El recolzament i l’assessorament per mi m’ha donat la confiança per tenir el meu propi negoci.

La Bona Pinta, la nova cerveseria del Jordi!

Publicat el 22-11-2012

“Reempresa m’ha facilitat les gestions i abaratiment dels tràmits per comprar amb èxit la meva empresa.”

“Reempresa m’ha facilitat les gestions i abaratiment dels tràmits per comprar amb èxit la meva empresa.”

cerv

Nom:

Perfil: Reemprenedor

Edat: 40 anys

 

Breu experiència i trajectòria professional del reemprendor:

Experiència professional en altres sectors, el Jordi és Llicenciat en física i havia treballat com a programador informàtic de gestió. Tot i això es va formar en l’activitat específica de la cervesa artesanal i va transformar el seu hobby en un negoci.

 

Data de la formalització de la compravenda: 09/05/2012

Preu de Cessió: 30.000 euros

 

Descripció de l’activitat, nombre de treballadors i cost de l’operació:

Ha reemprès un local destinat a la venda i consumició de tes i l’ha convertit en un local de venda i consumició de tot tipus de cerveses artesanals.

 

Entrevista:

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Són programador informàtic de gestió empresarial, tot i que soc llicenciat en Física. Tinc afició per aprendre el procediment i la degustació de la cervesa artesanal. He viatjat molt per conèixer i aprofundir les experiències. He participat en tallers i concursos de preparació de cervesa artesanal.

 

2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

Restauració, venda i consumició de cerveses artesanals, catalanes, espanyoles i internacionals.

 

3. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

La meva anterior feina no m’omplia suficient i vaig aprofitar una indemnització per finançar i convertir la meva afició en professió.

 

4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre?

Inicialment vaig contemplar l’assessorament per la creació de la meva empresa des de zero, però després vaig veure que les llicencies suposaven una barrera. D’aquesta manera i sense molt de temps de cerca vaig trobar un negoci interessant en una zona interessant.

 

5. Quant temps van durar les negociacions?

Va ser molt fàcils, el venedor tenia pressa, no podien atendre per altres obligacions personals i a més a més el negoci anterior no els hi havia funcionat com ells esperaven.

 

6. De quina manera ha finançat la Reempresa?

Recursos propis fruit de la indemnització, addicionalment la capitalització d’atur i estalvis.

 

7. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

No feia falta ja que jo ja tenia el coneixement i l’experiència suficients per reemprendre sol.

 

8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

No durant el procés, després de la Reempresa es compta amb l’assessorament d’una gestoria.

 

9. Què us ha aportat Reempresa?

Facilitar les gestions i abaratiment dels tràmits per comprar amb èxit la meva empresa. Addicionalment vaig tramitar les Incentius del Comerç amb una resolució positiva.

 

10. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Sí, sobretot en sector de restauració.

 

11. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Que es deixés assessorar per Reempresa, arribar a un acord entre les parts i tenir clar quins seran els encarregats d’assessorar-los en el procés, fixar-se en les clàusules i els acords finals.

 

Llegeix l’entrevista completa en PDF

Cafeteria La Xocolata a Terrassa, nova Reempresa d’èxit!

Publicat el 20-11-2012

“Sempre havia volgut gestionar el meu propi negoci i les condicions laborals del meu antic treball em varen motivar a fer el pas de reemprendre una activitat empresarial.”

“Sempre havia volgut gestionar el meu propi negoci i les condicions laborals del meu antic treball em varen motivar a fer el pas de reemprendre una activitat empresarial.”

la-xocolata

Nom:

Perfil: Reemprenedora

Edat: 42 anys

Descripció de l’activitat: Bar cafeteria amb degustació.

Data de la formalització de la compravenda: setembre de 2012

Cost de l’operació: 28.000 euros

 

Breu experiència i trajectòria professional del reemprendor:

Experiència com a responsable de cuina d’un restaurant durant 8 anys. Anteriorment havia gestionat el seu propi negoci, un comerç al detall de roba infantil.

 

Entrevista:

1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

He cursat BUP, COU, sense acabar, i un curs d’administració empreses i informàtica.

 

2.Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

És un bar cafeteria amb degustació.

 

3.Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

Sempre havia volgut gestionar el meu propi negoci i les condicions laborals del meu antic treball em varen motivar a fer el pas de reemprendre un una activitat econòmica.

 

4.Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?

Em vaig basar en l’experiència pròpia a l’hora d’atendre el públic i en especial en el sector de l’hostaleria. Vaig arribar a conèixer al cedent a través des meves relacions personals i vàrem començar les negociacions el març del 2012.

 

5. Quant temps van durar les negociacions?

En una fase inicial no varen haver gaires problemes, tot i això la dificultat d’accés al finançament i la falta d’acord en el preu va fer que s’allarguessin les negociacions. Finalment la cedent es va decantar per mi perquè havia estat la reemprenedora més implicada en el projecte.

 

6.De quina manera ha finançat la Reempresa?

Capitalització de l’atur i ICO del BS.

 

7.Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

No feia falta ja que el tenia el coneixement i l’experiència suficients per reemprendre sola.

 

8. Què us ha aportat Reempresa?

Informació i guia a través del procés, assessorament pel Pla d’Empresa per poder aconseguir el finançament bancari.

 

9. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

Sí, però la gent no coneix suficientment els serveis que s’ofereixen, crec que si fos més conegut podríem ajudar a més gent.

 

10. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

Estic molt contenta per haver aconseguit el negoci que volia pel preu que volia.

 

11. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Proposar-se un límit en el preu i ser fidels a la seva valoració. Deixar-se assessorar, que siguin conscients de la feina que suposa analitzar una empresa.

 

Accedeix a la entrevista completa en PDF

El kiosk del Marc, reempresa d’èxit de Lleida!

Publicat el 19-11-2012

“Reempresa m’ha aportat l’assessorament que necessitava a l’hora de fer el pla d’empresa del projecte i sobre els passos a seguir per posar en marxa el meu quiosc”

“Reempresa m’ha aportat l’assessorament que necessitava a l’hora de fer el pla d’empresa del projecte i sobre els passos a seguir per posar en marxa el meu quiosc”

quiosc

Nom

Perfil: Reemprenedor

Edat: 25 anys

Descripció de l’activitat: Quiosc

Data de la formalització de la compravenda: Març de 2011

Cost de l’operació: cedit per 10.000€.

Breu experiència i trajectòria professional del reemprendor:

Jove emprenedor, amb formació en gestió comercial i experiència en el sector del comerç. Havia treballat durant 5 anys en un quiosc de Lleida.

Descripció dels actors implicats:

El Marc, el reemprenedor, ja havia treballat en el sector i estava il·lusionat en treballar per compte propi. Per altra banda, la cedent regentava un quiosc a Lleida i per motius personals, havia pres la decisió de cedir-lo.

Entrevista:

1. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

L’empresa és un quiosc, situat al barri de Pardinyes de Lleida, que es dedica a la venda al menor de llibres, diaris, articles de papereria i escriptori i articles de dibuix i belles arts.

2. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

Sempre havia pensat en la idea de treballar per compte propi, i després de treballar durant 5 anys en un altre quiosc i haver cursat estudis superiors de comerç i màrqueting, vaig decidir obrir el meu propi quiosc a Lleida, on poder explotar al màxim totes les meves idees com emprenedor (la de més èxit ha estat el canvi de cromos).

3. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? Quant temps va durar la cerca?

Presa la decisió de reemprendre un quiosc i fent recerca a través d’Internet, ben aviat vaig trobar el meu quiosc.

4. Quant temps van durar les negociacions?

Em vaig posar en contacte amb la cedent del quiosc, qui em va oferir un preu de cessió prou raonable, vaig fer-li una contraoferta i varem arribar a un bon acord.

5. Li va demanar al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Durant uns dies, la cedent em va posar al dia del funcionament del quiosc i dels clients amb qui treballava habitualment.

6. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert durant aquest procés?

Sí, em vaig assessorar alhora de formalitzar el contracte de cessió.

7. Què us ha aportat Reempresa?

M’ha aportat l’assessorament que necessitava a l’hora de fer el pla d’empresa del projecte i sobre els passos a seguir per posar en marxa el meu quiosc.

8. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

I tant, la reempresa d’un negoci aporta la clientela fixa i el coneixement del cedent, que és de gran valor afegit alhora de gestionar una empresa. L’empresa no comença des de zero i és com si tinguessis ja mitja feina feta.

 9. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

A mi m’ha anat molt bé i animo a tothom que vulgui treballar per compte propi, que aprofiti aquesta oportunitat.

10. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Li diria que tiri endavant el seu projecte però que no obri un altre quiosc prop del meu!  🙂

Accedeix entrevista completa en PDF