Publicado el 14-07-2020
Fecha de inicio: 14-07-2020
Fecha final: 14-07-2020
El Consell General de Cambres de Catalunya, que integra les 13 Cambres de Comerç catalanes, forma part des d’avui mateix de la xarxa de col·laboradors del Centre de Reempresa de Catalunya, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses que la Fundació Cecot Innovació i la fundació Autoocupació van posar en marxa l’any 2011 per evitar el tancament de negocis.
L’acte de signatura de l’acord, que ha tingut lloc aquest matí a la seu de la Cambra, ha estat presidit pel president del Consell de Cambres de Catalunya, Joan Canadell, i el president del Centre de Reempresa i de la patronal Cecot, Antoni Abad. També han estat presents el director tècnic de Reempresa, Albert Colomer, així com altres representants de les Cambres de Comerç catalanes.
A partir d’ara, les empreses i persones autònomes que acudeixin a les diferents Cambres de Comerç catalanes rebran informació, assessorament i intermediació en el procés de transmissió empresarial de Reempresa.
Els presidents del Consell de Cambres de Catalunya i del Centre de Reempresa de Catalunya, davant la difícil situació social i econòmica que viu el país, han destacat la importància d’un servei com el de Reempresa que treballa per mantenir viu el teixit empresarial dels pobles i les ciutats catalanes.
Amb l’acord les cambres materialitzen tota la col·laboració institucional necessària ara més que mai per ajudar les empreses i ho fan amb un projecte consolidat, amb l’objectiu d’evitar duplicitats i unir esforços comuns.
Afavorir la continuïtat de les empreses
L’acord amb Reempresa s’alinea amb la campanya Que Cap Empresa Tanqui, un ambiciós projecte que les Cambres van engegar per ajudar les empreses afectades per la crisi sanitària a mantenir el seu negoci. Des de la seva posada en marxa, s’ha donat resposta a més de 1.700 empreses amb assessorament en termes de finançament, tramitacions d’ERTO i accés a ajuts públics durant els mesos de confinament.
Actualment, aquesta campanya s’ha reorientat amb l’objectiu que les empreses puguin rellançar el seu negoci i adaptar-se a la represa de l’activitat econòmica, per exemple, facilitant aliances empresarials i acords de traspàs. En aquest procés, Reempresa pot jugar un paper significatiu, atesa la seva trajectòria en els darrers deu anys i la seva solvència, la qual cosa ha motivat el Consell a unir-se a la xarxa Reempresa.
El programa Reempresa és un model d’emprenedoria i creixement empresarial segons el qual una nova persona emprenedora pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent. Mitjançant aquest conveni, les Cambres també volen ser un actor important en la promoció d’aquest programa i ser una porta d’entrada a aquest servei, que pot evitar la desaparició de negocis i la conservació de llocs de treball.
100 punts d’atenció a tot Catalunya
Amb la incorporació de les 13 Cambres de Comerç que hi ha a Catalunya, i les 10 Delegacions de la Cambra de Barcelona, Reempresa ja disposa de més de 100 punts d’atenció a tot el país on ofereix assessorament i acompanyament gratuït per a persones empresàries que busquen vendre el seu negoci o adquirir-ne un per créixer i emprenedors i emprenedores disposats a posar-se al capdavant d’una empresa que ja funciona.
Des del 2011, Reempresa ha salvaguardat prop de 2.800 empreses catalanes, que han generat una inversió induïda de més de 123M d’euros i que han evitat la pèrdua de més de 7.200 llocs de treball a Catalunya. Institucions públiques com la Diputació de Barcelona, Girona, Tarragona o GLOBALleida ja donen suport a aquest servei.