El poder de les coses ben fetes: El programa ‘Reempresa’ salva 27 negocis a Lleida

lleidadiari.cat

Publicado el 19-05-2022

Fecha de inicio: 24-11-2022

Fecha final: 24-11-2022



Però, per sort, de dites i supersticions no es viu i, sovint, les segones oportunitats són millors que les primeres i tornar a inventar-te, pot ser tant revelador com necessari. I amb aquesta idea s'ha desenvolupat el programa 'Reempresa' al territori el 2021, fruit del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Centre de Reempresa de Catalunya, amb el qual, es vol seguir treballant de forma conjunta per enfortir i salvaguardar el patrimoni empresarial de les terres de Lleida.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va explicar fa uns dies que l'objectiu de la col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i la Cecot juntament amb Autoocupació és donar suport a les polítiques locals de creació, consolidació i creixement de les empreses per tal de garantir amb aquest servei la continuïtat de les pimes del territori, un instrument més per garantir la fixació de la població al nostre territori. «Renovem el conveni perquè els vostres casos d'èxit són la prova que és necessari mantenir-lo, perquè els vostres èxits són nous grans de sorra a sumar en aquest compromís col·lectiu de fer arrelar les persones al territori, ja que sense feina ningú es queda allà on li agrada viure», va afegir Talarn.

El programa ‘Reempresa’ salva 49 llocs de treball directes a la demarcació de Lleida facilitant la continuïtat de 27 empreses | Facebook

 

Uns bons resultats

Per la seva banda, el president de la Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, va posar sobre la taula els resultats obtinguts en aquest 2021, que sumen la transmissió de 27 casos d'èxit, amb una inversió induïda de més de 500.000 € i 49 llocs de treball directes salvats. Un programa que ha generat l'atenció, anàlisi i publicació de 42 ofertes de cessió, així com l'atenció i acompanyament a 54 persones reemprenedores.

La directora del Centre de Reempresa de Catalunya, Laura Salllent assegura que el programa 'Reempresa' és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya, que es presenta com una opció d'emprenedoria que facilita la posada en marxa d'un negoci que ja està en funcionament i és econòmicament viable, adreçat als potencials empresaris cedents i reemprenedors del nostre territori.

 

Finalment, des de l'àrea de promoció econòmica de la Diputació de Lleida, Carles Gibert, considera que «per a fer arrelar les persones al territori el primer esforç l'hem de fer les administracions locals, les que millor que ningú coneixem quines són les veritables potencialitats que tenim, quina és la nostra força quan treballem plegats», però que «necessitem de la implicació del conglomerat associatiu empresarial, el que millor coneix quines són les veritables potencialitats i necessitats d'emprenedors i empreses de diferents dimensions».

 

S'han cedit més de 3.500 empreses

Des de la posada en marxa del Centre de Reempresa de Catalunya el 2011 i fins a dia d'avui, s'han cedit més de 3.500 empreses que han suposat una inversió induïda de més de 166 M € i han permès salvaguardar més de 9.950 llocs de treball directes. El Patronat de Promoció Econòmica, seguint amb l'impuls que ha de tenir la demarcació de Lleida perquè esdevingui un territori competitiu, sostenible i que valori els seus recursos, i així atreure població i talent, ha donat continuïtat al Programa 'Reempresa' de Catalunya, mitjançant la implantació del marketplace de la reempresa amb els 13 punts d'atenció al territori impulsats per GLOBALLEIDA i la participació de les àrees de promoció econòmica dels diferents consells comarcals desenvolupant el treball en xarxa.

 

Des del 2017, els resultats a la província de Lleida, han estat de 209 casos d'èxit, que han suposat salvaguardar 454 llocs de treball directes, amb una inversió induïda de 5,6 milions d'euros. Amb l'atenció, anàlisi i publicació de 538 ofertes de cessió i l'atenció i acompanyament a 755 projectes de reemprenedoria. Amb la renovació de la signatura d'aquest conveni de col·laboració, es garanteix seguir oferint eines i mecanismes específics per a l'impuls de la reempresa a la demarcació de Lleida, una aposta per continuar donant suport a la continuïtat de les empreses del territori lleidatà.

 

Quan l'èxit té nom propi

Forn PA D'ABANS de la Fuliola

La Marga i el Pep tenien un forn de pa ecològic des de feia més de 10 anys a la Fuliola i el volien cedir per motius de jubilació. Es van posar en contacte amb el Pierre i el Remi, forners de professió, que de seguida es van interessar en reemprendre el forn 'el Pa d'Abans' de la Marga i del Pep. Les negociacions van seguir el seu procés. Els reemprenedors van constituir la seva societat limitada i van comprar l'activitat de 'Pa d'Abans', ampliant cartera de productes i serveis, i mantenint la persona treballadora.

Accedeix a la notícia

Reempresa en los medios