“La nostre experiència a Reempresa ha estat positiva en tots els sentits. Hem pogut aprofitar un fons de comerç i els coneixements del cedent”

Publicado el 19-06-2015

“La nostre experiència a Reempresa ha estat positiva en tots els sentits. Hem pogut aprofitar un fons de comerç i els coneixements del cedent, el que ens ha permès accelerar la viabilitat del projecte i fer un canvi en la nostra trajectòria professional”.

foto

Testimonial del cas d’èxit

Descripció del Reemprenedor i del cas:

- Nom i cognoms del reemprenedor: Rafael Miras Boix, Manuel Perelló Malespín
Edat: 50 i 49
Data de la formalització de la compravenda: 31 de març de 2015
- Activitat actual: Bugaderia
- Número de treballadors: 2
Cost de l’operació: 20.000 €

Preguntes:

1.       Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?

Tant el meu soci, en Manuel, com jo hem treballat com recepcionistes d’hotel els últims anys, tot i que la trajectòria professional de tots dos ha estat molt diversa.

En Manuel es diplomat en Ciències Empresarials i jo vaig realitzar estudis de Psicologia entre altres. Tots dos parlem diversos idiomes, per la qual cosa diríem que el nostre perfil es clarament enfocat al sector del turisme i al tracte directe amb el públic.

Tot plegat creiem que aquest coneixements i experiència ens seran de força ajuda per el desenvolupament de la nova empresa.

 2.       Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?

Es tracta d’una bugaderia domèstica, a més també dirigim els nostres serveis a empreses, principalment petits establiments turístics, com ara hostals i apartaments, per el que podríem dir que som mes aviat una bugaderia semi-industrial.

 3.       Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?

Tot i que el tant el meu soci como jo estàvem decidits a emprendre i obrir el nostre propi negoci, i que aquest havia de ser una bugaderia, el cert és que cap dels dos teníem gaire experiència en aquesta mena de negocis, per la qual cosa reemprende i aprofitar la experiència i els coneixements del cedent ens va semblar l’opció mes raonable.

 4.       Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?

Des de feia molt temps, potser anys, el meu soci havia estat interessat en obrir  una bugaderia, fins al punt que em va contagiar el seu interès. Donat que tots dos proveníem del sector turístic i coneixíem la dimensió que el sector estava assolint a Barcelona, ens va semblar que el públic objectiu havia de ser la empresa turística, com finalment ho ha estat.

Des de que vam començar la recerca fins que vam trobar el negoci que encaixava amb les nostres expectatives van transcorre uns sis mesos. Malgrat que sembla un període curt, durant un temps vam creure que no hi havia gaires possibilitats de trobar el que volíem, i vam començar a buscar local per muntar la bugaderia nosaltres mateixos. Durant la recerca del local i en la mateixa zona que havíem escollit per establir-nos vam trobar aquesta bugaderia que encaixava perfectament amb el que buscaven, tant en el que refereix a les seves dimensions com la seva ubicació.

 5.       Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?

Des de el primer moment en que vam contactar amb el cedent fins que es va signar el contracte de compra-venda van passar gairebé tres mesos. Durant un temps es va trencar les converses i el cedent es va tirar enrere, però en conjunt va haver bon enteniment i es van poder salvar tots el petits obstacles que van anar sortint sense gaires problemes.

 6.       De quina manera ha finançat la Reempresa?

Ens vam finançar només amb recursos propis, en part amb la capitalització de l’atur i en part amb els nostres estalvis.

 7.       Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?

Si, tot i que no es va establir prèviament cap durada ni en que consistiria aquesta transmissió de coneixement.

 8.       Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?

Vam ajudar-nos del seguiment del nostre assessor de Reempresa per la compra-venda i en altre qüestions vam acudir també al experts de Barcelona Activa, a on vaig participar al seu programa Idees Madures.

 9.       Què us ha aportat Reempresa?

Penso que el fet que un expert ens hagi acompanyat durant tot el procés i ens hagi ajudat inclús en la redacció del contracte de compra-venda, ha permès que les negociacions hagin estat mes disteses i fàcils.

 10.   Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?

Vaig realitzar el taller de formació amb Reempresa. Tot i que la informació que vam rebre ens van semblar en principi força general, puc dir que al nostre cas va ser força útil i vam poder aplicar tots els coneixements adquirits en totes les etapes del procés.

 11.   Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?

La nostre experiència de Reempresa ha estat positiva en tots els sentits. Tant per possibilitar un canvi en la nostre trajectòria professional, al aprofitar la transmissió de coneixements del cedent, com des de el punt de vista econòmic, gracies a la transmissió d’un fons de comerç que no s’ha de crear partint del no res, com succeeix a la creació d’empreses.

 12.   Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?

A nivell personal nomes podem dir que ha estat i es força positiva. Reemprende significa tenir la oportunitat d’assolir els reptes que ens hem proposat, aprofitant alhora uns recursos que d’altra manera s’haurien perdut.

 13.   Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?

Si estan començant el millor consell es que tinguin paciència, que esperin a trobar el negoci que de veritat encaixi amb les seves expectatives, i sobre tot que tinguin present que el procés pot ser llarg, hi ha dies de tot, i que no es descoratgin.