Publicado el 29-12-2023
Fecha de inicio: 29-12-2023
Fecha final: 29-12-2023
El passat 15 de novembre, el Centre de Reempresa de Catalunya va participar a la taula rodona del Col·legi d’Economistes de Catalunya, en el marc de les jornades "Una visió actual dels fenòmens que afecten el comerç local i la ciutat”.
Durant aquest esdeveniment, es van abordar aspectes claus relacionats en l’àmbit del comerç, la promoció econòmica, l'urbanisme, la mobilitat i la sostenibilitat. Un dels temes centrals de la discussió va ser la preocupació pels locals comercials buits i la manca de relleu de negocis en funcionament.
Laura Sallent, directora del Centre de Reempresa de Catalunya, va analitzar aquesta problemàtica i va destacar el paper de Reempresa en la preservació del teixit econòmic local, identificant els reptes principals que afronten els municipis, així com la creixent desertització del comerç. En la seva intervenció, Laura Sallent, va ressaltar la importància d’unir esforços per facilitar la transmissió d'un negoci en funcionament a una nova persona emprenedora, capitalitzant el treball previ de la persona propietària, sense deixar de banda el personal i altres elements de la marca. Reempresa possibilita que una persona emprenedora pugui accedir a un negoci ja consolidat que necessita un relleu, la qual cosa comporta múltiples avantatges.
“Pretenem posar llum, el nostre granet de sorra per evitar que els negocis tanquin i evitar també la desertització dels eixos comercials”, va expressar Sallent.
La directora de Reempresa va detallar l'origen i el funcionament d'aquesta iniciativa, aportant dades que demostren com Reempresa facilita la continuïtat dels negocis, reduint significativament la presència de locals buits.
En aquest sentit, Sallent va destacar que des del 2011, Reempresa ha facilitat més de 4.350 operacions de relleu empresarial i ha gestionat més de 10.500 projectes de venda. A més, va recalcar una dada fonamental; "d'aquestes 4.350 operacions, s'han salvaguardat 12.150 llocs de treball".
D'altra banda, destacar que el 87% dels negocis que s’han reemprès a Reempresa, continuen en funcionament després de la transmissió. La taxa de supervivència de l’emprenedoria a través de la transmissió d’empreses és més elevada que la taxa de supervivència d’aquells qui creen una empresa des de zero.
Sallent va concloure la seva participació, fent èmfasi en què Reempresa no només facilita la transmissió d'empreses sinó que s’està consolidant com un mercat on les persones empresàries poden expandir els seus negocis mitjançant l'adquisició d'empreses ja en funcionament, permetent l'accés a nous serveis i mercats.
Et vas perdre les Jornades? Pots veure-la en aquest enllaç