Publish on 23-09-2015
- Nom i cognoms del reemprenedor: Xavier Santamaria Llavall
- Edat: 40 anys
- Data de la formalització de la compravenda: Juliol 2015
- Activitat actual: Comerç detallista de diaris i articles de papereria.
- Número de treballadors: 2
- Cost de l’operació: 124.000 €
1. Ens pot explicar la seva formació i experiència professional?
Vaig cursar un mòdul professional de grau III en producció àudiovisual. Fins a l’actualitat he exercit com a responsable de planificació i producció de publicitat.
2. Quina és l’activitat de la vostra actual empresa?
L’empresa és una llibreria papereria, té l’activitat de venta diària de diaris i revistes, papereria, material d’oficina, objectes de regal i servei de fotocòpies.
3. Quines van ser les seves motivacions per reemprendre?
El meu interès en reemprendre ha sigut bàsicament poder fer un canvi de sector, tenir un repte professional i poder guanyar amb qualitat de vida.
4. Com va definir el tipus d’empresa a reemprendre? En quins criteris es va basar? Quant temps va durar la cerca?
L’empresa que vam reemprendre ja ens interessava feia temps, però havíem de buscar l’oportunitat òptima i triar bé el moment del traspàs. A través d’un familiar vam saber que estava a la venta i vam començar el procés. Vam mostrar-hi molt interès, ja que sempre ens havia agradat.
5. Quant temps van durar les negociacions? Van ser dures o fàcils?
Les negociacions van durar aproximadament uns cinc mesos. Com que coneixiem l’antic propietari, ens vam basar molt amb la confiança, per tant, podem dir que no van ser unes negociacions dures.
6. De quina manera ha finançat la Reempresa?
Per a finançar el projecte de la compra-venta del negoci, hem aportat una part de capital personal i la resta ho vam finançar mitjançant una entitat bancària.
7. Va demanar-li al cedent de la seva empresa un temps per treballar conjuntament i transmetre així el know-how empresarial?
Un dels punts de l’acord que vam arribar, va ser precisament treballar conjuntament un temps. En l’actualitat encara estem treballant conjuntament per acabar de transmetre tot el know-how.
8. Ha utilitzat l’ajuda d’algun expert (comptable, advocat o gestor) durant aquest procés?
Hem fet consultes a un despatx d’auditors per a resoldre alguns dubtes que teníem durant el procés. Com que hi havia coneixença amb l’antic propietari, ens hem basat molt amb la confiança.
9. Què us ha aportat Reempresa?
Reempresa ens ha aportat tota la gestió i assessorament de la compra-venta del negoci.
10. Ha seguit la formació proposada per Reempresa? Ha estat útil per a encarar el procés de compravenda?
A dia d’avui encara no he pogut fer cap formació de reempresa, tot i que hi havia algun curs interessant, però per incompatibilitat d’horaris, no els he pogut seguir, ja que vaig estar treballant a l’antic lloc de treball, fins poc abans de signar el contracte final de la compra-venta.
11. Després de la seva experiència, valora positivament la reempresa d’empreses com a alternativa a la creació?
Personalment, crec que és una fórmula molt bona perquè les empreses de tota la vida, com la que vaig reemprendre, segueixin tenint futur i segueixin donant servei.
12. Té algun comentari personal a fer d’aquesta experiència?
És una experiència molt bona, sempre que es tingui molt clar el que significa ser un reemprenedor. És una experiència gratificant.
13. Quin consell donaria a un reemprenedor que estigués en la fase inicial del procés de reempresa?
Per a la meva experiència, aconsellaria que es deixés assessorar pel personal de Reempresa. Són uns professionals molt bons que saben molt bé tot el què comporta vendre i comprar una empresa, temes legals, jurídics, etc...