Publish on 09-06-2017
Start date: 09-06-2017
End date: 09-06-2017
Granollers, 9 de juny de 2017. Reempresa va participar ahir a la I Jornada Professional Legal Empren amb la conferència “Com agafar el relleu d’un despatx professional”, de la mà de la consultora en transmissió d’empreses Laura Sallent, que va presentar el servei de Reempresa com un mecanisme eficient per donar continuïtat al despatx professional.
Segons Sallent, “molt sovint les empreses del sector serveis i en particular aquelles adreçades a oferir serveis d’assessorament, no troben fàcilment un successor”. Per aquest motiu Reempresa es posa a disposició dels advocats per ajudar-los en la transmissió del seu despatx, cercant reemprenedors que els interessi continuar la feina feta per l’anterior propietari.
El Col·legi d’Advocats de Granollers Vallès Oriental va organitzar aquest acte en el marc del Congrés de les Professions, la primera Jornada Professional Legal Emprèn. Aquest esdeveniment vertebrador de l’entorn dels col·legis professionals agruparà al llarg d’aquest mes sessions transversals, dinàmiques networking i actes i jornades sectorials.
La jornada d’ahir tenia l’objectiu de promoure el creixement de les professions jurídiques. A l’acte hi van participar ponents de diferents institucions i empreses que van impartir conferències sobre innovació, gestió, tecnologia i màrqueting en el sector jurídic.
Sobre la Reempresa
La Reempresa, una iniciativa de la patronal Cecot i d’Autoocupació, és un model d’emprenedoria i de creixement empresarial, pel qual un nou emprenedor – reemprenedor - pren el testimoni en la gestió d’una empresa ja existent, comprant-la en la seva totalitat per continuar l’activitat, salvaguardant d’aquesta manera el patrimoni empresarial individual i col·lectiu, per a fer-la créixer, sense haver de passar per la fase de crear-la.
El mecanisme possibilita la compra dels actius i passius d’una empresa existent al seu anterior propietari o propietaris- cedents- mantenint l’activitat, els llocs de treball i el ritme de funcionament habitual sense entrebancs per l’entorn empresarial proper.
El reemprenedor aporta a l’empresa una renovadora línia d’actuació i els mitjans necessaris per la millora i reorientació del negoci, que parteix d’una situació millor objectivament que la de la possible creació de nou.
Aquest relleu evita la pèrdua de capital econòmic i de coneixement especialitzat, a més de tants actius intangibles, com els contactes o la posició de mercat, inclosos els hàbits de compra dels clients, que porten a la devaluació dels actius tangibles. Evita també la desaparició de llocs de treball i la disminució dels creixement econòmic, factors que, avui encara més, convé protegir i fomentar
1.280 reempreses d’èxit amb una inversió total induïda de més de 58.000.000€
El Centre de Reempresa de Catalunya ha aconseguit des de finals de l’any 2011 un total de 1.280 casos de reempreses que han suposat una inversió total de més de 58M d’euros i que es distribueix per sectors, de la manera següent: 35% d’inversió respon a reempreses d’èxit en el sector comerç; 28% de la inversió pertany al sector serveis; un 29% de la inversió de les reempreses d’èxit pertany al sector de l´hostaleria i un 5% a reempreses d’indústria. L’3% restant correspon a altres sectors, com ara la construcció i reformes, o el sector agropecuari.
És evident que tota economia dinàmica i innovadora provoca una mortaldat corrent i habitual d’empreses per gestió deficient, pèrdua de mercats, problemes personals, discrepàncies societàries, obsolescències diverses o per no tenir successió. Moltes empreses fracassen en la seva trajectòria, no per falta de viabilitat econòmica, sinó perquè no es pensa en la seva transmissió com una alternativa de continuïtat. I així ho demostra el 34% dels casos d’empreses cedents que s’han adreçat al Centre de Reempresa de Catalunya, que ho han fet per jubilació del cedent. En el 12% dels casos són per canvis professionals del cedent, un 10% per motius personals i un altre 9% per canvi de domicili. En menor mesura altres motius per cedir l’empresa són temes de salut (8%) o la impossibilitat de portar el negoci (6%).