Publish on 27-10-2020
Start date: 27-10-2020
End date: 27-10-2020
La Diputació de Girona i el Centre de Reempresa de Catalunya han presentat aquest matí en roda de premsa la renovació del conveni de col·laboració que mantenen per tal d'acostar la transmissió empresarial al conjunt de la demarcació de Girona. En l'acte hi ha participat el vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, juntament amb el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director tècnic del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer. A més, a l'acte també hi ha estat present Ernest Plana, president de la FOEG.
L'objectiu d'aquesta col·laboració, que existeix des del 2013, és evitar el tancament de negocis per falta de relleu a través de Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses que la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació van posar en marxa l'any 2011.
El vicepresident primer de la Diputació de Girona, Pau Presas, ha assenyalat que «ara més que mai cal evitar la desertització comercial dels municipis gironins»; per això, ha assenyalat que des de la Diputació de Girona «mostrem el nostre ferm compromís amb el projecte Reempresa», i ha afegit que des de l'ens supramunicipal se segueix treballant «per desenvolupar polítiques actives que ajudin a mantenir i generar llocs de treball i riquesa a la demarcació de Girona».
Per la seva banda, Antoni Abad, president de la patronal Cecot, ha dit que «avui us expliquem que la Diputació de Girona i Reempresa continuem treballant plegats per facilitar el relleu de negocis a terres gironines». A més, ha remarcat que «hem aconseguit amb escreix els objectius que ens havíem fixat» i ha puntualitzat que «en el moment que ens trobem, Reempresa és més necessària que mai».
Reempresa disposa d'un total de 13 punts d'atenció _dels quals 9 pertanyen a la Diputació de Girona_ en el conjunt de les comarques gironines, entre diferents ajuntaments (com Girona, Olot, Sant Feliu de Guíxols o Figueres) i consells comarcals (com el del Baix Empordà, la Selva o el Gironès), on s'ofereix de forma gratuïta assessorament i acompanyament a persones empresàries que busquen un relleu per al seu negoci i també a persones emprenedores que valoren comprar un negoci en funcionament abans de crear-ne un des de zero.
Un total de 38 negocis gironins salvats del tancament durant aquest 2020
Tot i la situació de pandèmia generada per la COVID-19, que ha estat ocupant gran part del 2020, Reempresa ha fet públic avui que un total de 38 negocis gironins no han hagut d'abaixar la persiana gràcies al fet que una nova persona emprenedora n'ha pogut agafar el relleu. Així doncs, un total de 45 llocs de treball s'han salvaguardat gràcies a la continuïtat d'aquestes empreses.
Des del 2013, el Centre de Reempresa de Catalunya juntament amb la Diputació de Girona han evitat el tancament de 277 empreses gironines, amb la qual cosa s'han salvaguardat 682 llocs de treball del territor.
El Gironès, la Selva i el Ripollès, les comarques amb més casos d'èxit
Les comarques on hi ha hagut el major nombre de casos d'èxit en empreses transmeses han estat el Gironès, la Selva i el Ripollès. Un 37,2 % dels negocis que s'han venut a través de Reempresa han estat a la comarca del Gironès, seguida de la Selva, amb un 19,5 % del total de casos d'èxit, i el Ripollès, amb un 10,83 %.
L'hostaleria, els serveis i el comerç, amb una majoria de microempreses i petites empreses, representen el 95 % del total de casos d'èxit assolits en empreses transmeses.