El 81% dels negocis cedits a Santa Coloma de Gramenet tenien més de 10 anys

Publish on 14-05-2018

Start date: 14-05-2018

End date: 14-05-2018



Des del 2013, quan es va posar en marxa el programa a la ciutat, s’han tancat amb èxit 36 casos i s’han atès 136 persones reemprenedores i 57 persones cedents. L’objectiu del servei, que l’Ajuntament ofereix a través de Grameimpuls, és afavorir el relleu de negocis i la creació de llocs de feina.

Santa Coloma de Gramenet es consolida en els primers llocs del rànquing de punts Reempresa de la província de Barcelona, cinc anys després de posar-se en marxa el servei –actualment hi ha 35 Punts d’Atenció del Centre de Reempresa de Catalunya a municipis amb província de Barcelona. Des del 2013, al punt de Reempresa que hi ha a Santa Coloma s’han tancat amb èxit 36 casos, 25 del quals en els darrers dos anys, i s’han atès 57 persones cedents (aquelles que volen cedir el seu negoci) i 136 persones reemprenedores (les que el volen agafar sense començar de zero). L’objectiu del programa, que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ofereix a través de l’empresa municipal Grameimpuls, és afavorir la continuïtat d’empreses i fomentar l’ocupació.
Aquest divendres, l’alcaldessa d’aquesta ciutat, Núria Parlon, ha presentat aquestes i d’altres dades en el marc dels cinc anys del programa Reempresa a la ciutat, promogut per la patronal Cecot i la Fundació Autoocupació, en col•laboració amb la Diputació de Barcelona i amb els ajuntaments adherits per conveni a la iniciativa. L’alcaldessa ha destacat la importància d’un projecte que afavoreix la posada en marxa d’activitats empresarials a la ciutat. “La valoració del programa Reempresa –ha dit- és molt bona, perquè facilita el relleu de negocis a Santa Coloma. Emprendre sempre genera un cert vertigen i el programa permet fer-ho d’una manera més fàcil i amb acompanyament”.  
L’alcaldessa ha estat acompanyada per la diputada delegada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, el president de la patronal Cecot i del Centre Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer. La diputada ha posat en valor la col•laboració entre institucions. “Quan els municipis treballen i creen sinèrgies permeten generar més oportunitats”, ha assegurat.  
L’acte també ha comptat amb la presència de dos cedents, Manel Pérez i Francesc Bellmunt, i una reemprenedora, Joana González, que han explicat la seva experiència amb el programa. 

 
Negocis consolidats
A Santa Coloma de Gramenet, el 80,95% dels negocis traspassats a través del programa Reempresa tenen 10 anys o més en el moment de venda i, el 52,38% més de 20, el que demostra que són projectes consolidats a la ciutat amb perspectives d’èxit elevades, tot i el canvi de propietaris/es. El motiu principal de venda és la jubilació, que representa el 33,3% del total de casos. Una altra dada destacada és el valor dels traspassos: en el 88,8% dels relleus ha estat inferior als 50.000 euros.
Per sectors, el 33,3% de les empreses traspassades pertanyen al sector serveis, el 30,5% a comerç i el 30,5% a l’hostaleria. El 76,2% dels empresaris/àries que han venut el seu negoci són autònoms, seguit de les societats limitades, que representen un 14,3%. Un parell de traspassos s’han acabat convertint en cooperativa. Impulsar la Reempresa a través de l’economia social i solidària esdevé un objectiu municipal pels propers anys, en el marc d’aquest programa.
El punt Reempresa de Santa Coloma està ubicat al Centre d’Empreses Can Peixauet (av. Generalitat, 99-101) i dona cobertura també als ciutadans i ciutadanes de Sant Adrià del Besòs. El servei és gratuït i permet a les persones emprenedores la possibilitat d’agafar la gestió d’una empresa ja existent, sense necessitat de passar per la fase inicial de crear-la i a les persones cedents fer aquest traspàs de negoci d’una manera més fàcil, recuperant part de la seva inversió inicial.

 
El balanç a la província
Durant el període 2012-2017, hi va haver un total de 618 reempreses d’èxit a la Diputació de Barcelona que van generar una inversió induïda de més de 28 milions d’euros. Fins el 2017 es van inscriure al programa més de 3.174 reemprenedors/es i 1.875 empreses cedents.
Pel que fa al conjunt de Catalunya, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja supera les 1.600 generant una inversió induïda de més de 75 milions  d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35,2% del total de casos d’èxit, seguit pel sector de l’hostaleria i el sector serveis que representen un 30,5% i un 27,5% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 6,8% restant.

Col·laboració Reempresa-CaixaBank

CaixaBank, compromès amb el recolzament als emprenedors, dona suport a Reempresa amb assessorament personalitzat i productes a mida a través del programa CaixaBank Negocis, adreçat a microempreses, comerços, professionals i autònoms. L’entitat ofereix als emprenedors proximitat i innovació, amb un equip de gestors especialitzats en el segment que es desplacen al lloc de treball del client i poden fer des d’allà la tasca d’assessoria i contractació de productes gràcies a eines tecnològiques avançades.

Així mateix, CaixaBank ofereix noves solucions de productes i serveis als emprenedors. Entre d’altres avantatges, disposa d’una línia de crèdit de 175 milions per finançar tant les operacions d'adquisició i traspàs com la posada en marxa de la nova etapa de les empreses. Actualment, CaixaBank és l’entitat líder en el segment de professionals i autònoms, amb una penetració que supera el 31%.

Premsa RSS

Sala de Premsa