https://www.vic.cat
Publish on 14-10-2019
Start date: 14-10-2019
End date: 14-10-2019
L’edifici El Sucre de Vic ha acollit aquest dijous al matí la vuitena edició de la Matinal de la Reempresa, un matí d’activitats i conferències destinades a persones que busquen vendre la seva empresa i a emprenedors i emprenedores amb l’objectiu d’agafar el relleu d’un negoci que ja està en funcionament. Vic ha agafat el relleu a Mataró, que va organitzar la setena edició d’aquesta activitat el passat mes de març.
L’acte, que ha reunit a un centenar d’assistents, ha estat coordinat conjuntament per l’Ajuntament de Vic - Creacció, l’Ajuntament de Manlleu – OPE Manlleu i l’Ajuntament de Centelles en la seva qualitat de punts d’atenció de Reempresa.
A l’acte hi ha participat la regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament de Vic, Bet Piella, el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Javier Villamayor, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad, així com també el director del servei i president d’Autoocupació, Albert Colomer.
A la jornada també hi ha assistit l’alcalde de Centelles, Josep Paré, el regidor de Promoció Econòmica de Manlleu, Eudald Sellarès, així com també el coordinador territorial d’Unió de Pagesos a la Catalunya Central, Carles Mencos entre diversos tècnics i tècniques i caps de promoció econòmica dels diferents punts d’atenció participants a la matinal i altres representants d’entitats i associacions de la comarca.
La regidora de Promoció Econòmica, Ocupació i Comerç de l’Ajuntament, Bet Piella, ha posat en valor la tasca dels tècnics de Reempresa de Creacció, que “han aconseguit que el punt d’atenció de Vic sigui el tercer municipi de la demarcació amb més casos d’èxit del servei” i ha fet públic el compromís del consistori amb el projecte Reempresa.
Per a Antoni Abad, president de Cecot i de Reempresa, el treball en equip i la col·laboració públicoprivada són elements clau per garantir el relleu generacional i el creixement de les empreses del país” i ha destacat “les més de 1.110 reempreses d’èxit que hem aconseguit junts, Diputació de Barcelona i els 35 punts d’atenció de la demarcació”.
Aquesta acció de treball en xarxa promoguda des de la Diputació de Barcelona i coordinada pel Centre de Reempresa de Catalunya, s’emmarca en el conveni de col·laboració que el 2016 van renovar la Diputació i la patronal Cecot per consolidar un mercat organitzat i transparent de compravenda de petites i mitjanes empreses mitjançant els 35 punts d’atenció de la demarcació de Barcelona.
Per a Villamayor, des de la Diputació de Barcelona “treballem per construir projectes engrescadors i, sense cap mena de dubte, Reempresa n’és un”. A més, el coordinador de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona ha volgut destacar “l’aposta decidida de la Diputació per afavorir el creixement de les empreses i per evitar que aquelles que funcionin tanquin”.
L’activitat s’ha estructurat en diverses activitats: dues conferències amb l’objectiu d’assessorar possibles cedents i reemprenedors interessats en el programa, un elevator pitch on diferents persones empresàries han pogut presentar la seva empresa a diferents emprenedors i emprenedores en poc més d’un minut i mig i un espai de matchings, on els participants han disposat de 30 minuts per poder-se entrevistar amb diferents cedents que busquen vendre el seu negoci. Durant l’espai de matchings, les persones que busquen comprar un negoci en funcionament han tingut l’oportunitat de reunir-se amb Gestors de Negoci de CaixaBank i han pogut resoldre dubtes relacionats en com poder finançar la compra d’una empresa.
A més, i com a novetat, l’edició de la matinal de la Reempresa de Vic ha acollit una activitat destinada a agents socioeconòmics del territori, com gestories o assessories, amb l’objectiu de donar-los eines per ajudar als seus clients a comprar o vendre una empresa.
El punt d’atenció de l’Ajuntament de Vic, ubicat a Creacció, ha evitat des del 2013 que 41 negocis de la ciutat abaixessin la persiana per falta de relleu. Aquests casos d’èxit han generat una inversió induïda de més de 2,6M d’euros i han evitat la pèrdua de més de 125 llocs de treball.
Des de l’any de posada en marxa del servei de Reempresa a la capital d’Osona, han passat pel punt d’atenció de Creacció més de 230 persones emprenedores i prop de 120 empresaris i empresàries a la cerca de relleu empresarial.
Font: www.vic.cat