David Bote
Alcalde de Mataró
Mataró té un teixit empresarial ric i divers, fruit d’una llarga història industrial i de desenvolupament dels serveis. A través de la Direcció de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Mataró i del parc tecnològic TecnoCampus, la ciutat posa molts esforços en l’impuls de l’activitat econòmica.
És en aquest àmbit que l’emprenedoria, és a dir, el suport a aquelles persones que volen impulsar un negoci, ocupa un lloc central en les polítiques d’actuació, especialment en un moment de grans dificultats com l’actual. No hi ha dubte que una de les maneres d’emprendre és la que contempla el programa Reempresa: fomentant la continuïtat d’empreses que són viables econòmicament i cerquen un relleu en la propietat i la direcció.
El Centre de Reempresa de Catalunya posa en contacte emprenedors que volen tenir el seu propi negoci amb empreses o empresaris que volen cedir-los, els dóna suport per concretar les operacions i els assessora en la presa de decisions per tal que el procés tingui garanties tècniques i jurídiques, a més d’establir models de finançament i de relació entre les parts. La patronal Cecot, en col·laboració amb la Fundació Autoocupació i amb el suport de la Diputació de Barcelona, han engegat aquesta iniciativa, que, en el cas de Mataró, compta amb el suport de la ciutat a través del parc TecnoCampus Mataró-Maresme. La suma, doncs, d’esforços del sector públic i el privat poden donar grans fruits en benefici de la continuïtat del ric teixit empresarial de Mataró.
Actualment, el TecnoCampus de Mataró-Maresme dona servei a les empreses cedents i a les persones reemprenedores de Mataró, Cabrera de Mar, Vilassar de Mar, Premià de Mar, Premià de Dalt, Vilassar de Dalt, Cabrils, Òrrius, Argentona, Dosrius, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Caldes d'Estrac, Arenys de Mar i Arenys de Munt.
Consulta les dades del Punt d'Atenció