Publicat el 02-05-2023
Inés i Eugeni, ens podeu explicar a què es dedica INSVAL i per què vau decidir vendre-la?
És una assessoria que atén autònoms, comerços i petits empresaris i assessorem en tema fiscal, laboral i comptable i també assegurances. El motiu d’aquesta cessió és la jubilació, sinó, haguéssim continuat durant més temps ja que el negoci va bé. Gracies a Reempresa hem trobat la persona adequada i s’ha pogut arribar a un bon acord. Per això, ha arribat l’hora de jubilar-se i així ho hem decidit. Esperem que al Ricard li vagi tant bé com a nosaltres.
Quin acompanyament li fareu a en Ricard?
Tot el que calgui i el temps que sigui necessari en Ricard tindrà la nostra col·laboració, perquè pugui anar reconeixent tots els clients i quines particularitats té cadascun i li facilitarem tota la informació perquè ho pugui portar tot per si mateix.
En aquest cas, el més important son els clients, que no se sentin abandonats pel canvi, s’ha de fer la transició ben feta, perquè pràcticament no notin que ha canviat res i sentin que tot continua igual.
Ricard, quina és la teva opinió del servei de Reempresa ?
Porto donat d’alta a Reempresa des de fa més de 4 anys. He fet cursos, he participat a algunes sessions “Matinals” i altres trobades . Volia ampliar el meu negoci , però no m ’he decidit a comprar una empresa fins que he tingut l’ assessorament i informació per poder fer aquest trànsit i de passar de la zona confortable a la zona no confortable.
Per què et vas fixar en aquest negoci?
Per varis motius, primer, per un tema de dimensió, jo no volia comprar una gran assessoria, volia un negoci que pogués assumir. En segon lloc, volia un tracte molt personal, directe i empàtic amb el client, i aquest valor afegit el tenen i és molt important. I tercer, sobretot perquè no està basada en una súper tecnologia “x”.
Per a mi això és una manera de posar el client al davant, enlloc de posar-te tu davant del client. És el que buscava i és la manera a través de la qual jo funciono. Per tant, el negoci encaixava bastant bé amb el meu plantejament. Al final has d’encaixar perspectives encara que canviïs el negoci, la filosofia ha de ser similar a la que tu tens.
Ricard, quin consell li donaries a un emprenedor que vol comprar un negoci?
La primera, és que sigui decidit, no es posi un “no” com a resposta la primera vegada; que investigui, que pregunti, que s’assessori si fa falta, que demani molta informació, que no es pari per problemes de finançament, que intenti arribar a acords amb el cedent , que parli amb les entitats bancàries, la família i els amics. Les solucions no son úniques, son multifactorials i això, és l’únic que no t’ha d’aturar, això es l’últim que has de mirar. El primer que has de mirar és si t’encaixa, si tu t’hi veus en aquest negoci i si la teva filosofia pot encaixar en aquest.
Pots trigar, cal que et prenguis el temps necessari per investigar i no ho facis a la valenta, però tampoc t’has d’estar 6 anys en prendre una decisió.... A mi m’havia passat, com a experiència en un altre negoci amb el qual vaig estar interessat, que per por a què dirà el cedent vas deixant temps i quan t’hi poses, el cedent ha canviat de parer i se l’ha venut a un altre i el negoci que tu volies, ja no hi és. Has de jugar a que no ets l’únic interessat. Tu també has d’aportar valor afegit al cedent, t’has de vendre, perquè ha d’haver-hi un encaix. El cedent també ha de sentir-se a gust amb la persona que vol comprar l’empresa, perquè s’hi conviurà uns quants mesos.