L’Ajuntament de Sant Boi presenta i posa a disposició del teixit empresarial el programa Reempresa de la Diputació de Barcelona

Publicat el 30-11-2015



Sant Boi, 30 de novembre de 2015. La Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer ha va acollir la presentació del Centre de Reempresa de Catalunya a Sant Boi. Reempresa, dins de l’àrea de Promoció Econòmica de l’ajuntament, ofereix assessorament tant als empresaris i empresàries que volen vendre la seva empresa  com a les persones reemprenedores disposades a donar-los-hi continuïtat. L’objectiu és, doncs, impulsar i estructurar la transmissió d’empreses com a via de creixement d’activitat econòmica, evitant així el tancament de negocis econòmicament viables i la destrucció d’ocupació a la ciutat. 

A l’acte hi va participar l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, la diputada delegada en Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, el president d’AEBALL, Manuel Rosillo, el president de la patronal Cecot i del Centre de Reempresa de Catalunya, Antoni Abad i el director del Centre de Reempresa de Catalunya, Albert Colomer.

A finals de l’any 2012 la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van signar un acord de col·laboració per difondre i estendre la Reempresa amb l’objectiu de crear a Catalunya un mercat únic per la compra-venda d’empreses. La Diputació de Barcelona desenvolupa el treball en xarxa amb els ajuntaments i la incorporació de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat al Centre de Reempresa de Catalunya s’emmarca en l’eix de treballar junts per consolidar el teixit empresarial existent i reforçar la seva competitivitat.

Afavorir la continuïtat de les empreses

Tant important com la creació d’empreses és afavorir la continuïtat i el creixement de les ja existents. En aquest sentit, el programa Reempresa, promogut per la Cecot, és un nou model d’emprenedoria i creixement empresarial que consisteix en un mecanisme segons el qual un nou emprenedor pren el testimoni en la gestió d’una companyia ja existent.

L’acord d’avui significa sumar esforços, informació i recursos per augmentar el rendiment d’un model de creixement empresarial que podria evitar el tancament del màxim nombre possible d’empreses durant el temps d’execució del programa a la província de Barcelona i salvaguardar llocs de treball, tal i com s’ha demostrat en els últims anys de projecte. En aquest context, s’oferirà assessorament i s’impartirà formació per a tots dos col·lectius, cedents d’empresa i reemprenedors, sobre les característiques dels processos de compra-venda d’empreses i l’elaboració d’un Pla de Reempresa o de cessió.

Així mateix, el projecte Reempresa es complementa amb dues guies informatives –una enfocada als empresaris i l’altra per als emprenedors- i un portal web (www.reempresa.org) que recull tota la informació sobre el procés de traspàs, que permet sol·licitar assessorament i que esdevé un mercat transparent a Internet on trobar l’oferta i demanda d’empreses.

Aquesta és una aposta per promoure un mercat que, tot i els reptes actuals derivats de la situació de crisi, segueix sent susceptible de generar un creixement econòmic. Per aquest motiu, es considera necessari promocionar, fomentar i facilitar la reempresa com un mitjà de supervivència del teixit empresarial actual i futur del municipi.

 

470 reempreses d’èxit amb una inversió total induïda de 25M d’€

Actualment a la província de Barcelona ja hi ha hagut prop de 470 reempreses d’èxit que han generat una inversió induïda de més de 25M d’euros. Més concretament, a la comarca del Baix Llobregat ja són més de 40 les reempreses d’èxit. A la comarca, aquests casos d’èxit han generat una inversió induïda de més de 2,5M d’euros.

Pel que fa al global del país, el nombre de reempreses d’èxit arriba ja a les 650 generant una inversió induïda de més de 30M d’euros. Per sectors, el comerç representa un 35% del total de casos d’èxit, seguit pel sector serveis i l’hostaleria que representen un 29% i un 28% de les reempreses d’èxit respectivament. La indústria o altres sectors com l’immobiliari o el de les reformes representen el 8% restant. 

Premsa RSS

Sala de Premsa